Berane: Policija oduzela drogu, uhapšene dvije osobe

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena prozvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni su N.N. (26) i N.S. (25) iz Bijelog Polja
3909 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Beranska policija realizovala je akciju "Haski" i oduzela 1,3 kilograma heroina.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena prozvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni su N.N. (26) i N.S. (25) iz Bijelog Polja.

"Službenici Uprave policije – Jedinice za borbu protiv droge Centra bezbjednosti Berane su juče, realizovali višemjesečnu akciju „Haski” usmjerenu na otkrivanje, suzbijanje i sprječavanje tzv. ulične pordaje opojnih droga, i tom prilikom pronašli i oduzeli oko 1,3 kilograma opojne droge heroin. Dva lica su lišena slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena prozvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Naime, službenici Jedinice za borbu protiv droge CB Berane su u sadejetvu sa službenicima saobraćajne policije, postupajući na osnovu operativnih podataka, na magistralom putu Rožaje – Berane zaustavili vozilo marke „Renault Scenic” kojim je upravljao N.N. (26) iz Bijelog Polja, dok se na suvozačevom mjestu nalazio N.S. (25) iz Bijelog Polja", saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Iz UP je rečeno da je N.S. kada je ugledao policiju odbacio od sebe pakovanje sa sadržajem praškaste materije, koje je tom prilikom prosuo pored vozila.

"Praškasta meterija je izuzeta sa lica mjesta. Ukupno je pronađeno i izuzeto oko 1,3 kg praškaste materije svijetlobraon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je pronađena opojna droga bila namijenjena tzv. uličnoj prodaji."

Pronađena opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilšatvu u Podgorici koji je naložio da se N.N. i N.S. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga."

Bonus video: