Stjepanoviću do 30 dana pritvora

Nikola Stjepanović uhapšen 30. aprila sa 1,3 kilograma heroina, u akciji “Haski”. Nemanji Nišaviću pritvor nije određen
3824 pregleda 0 komentar(a)
Privođenje Nikole Stjepanovića, Foto: Jadranka Ćetković
Privođenje Nikole Stjepanovića, Foto: Jadranka Ćetković

Sutkinja za istragu Višeg suda u Bijelom Polju Vanja Rakonjac odredila juče pritvor do 30 dana Nikoli Stjepanoviću zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Nemanji Nišaviću pritvor nije određen.

Oni su uhapšeni 30. aprila sa 1,3 kilograma heroina, u akciji “Haski”. Beranska policija je zaustavila vozilo kojim je upravljao Nišavić, dok se na mjestu suvozača nalazio Stjepanović.

Stjepanović je, kako “Vijesti” nezvanično saznaju, u Tužilaštvu priznao krivično djelo i istakao da je drogu preuzeo od lica u Rožajama, ne otkrivajući njegovo ime. Nišavić je tvrdio da je Stjepanoviću zbog nekih rodbinskih odnosa samo pravio društvo i da uopšte nije znao šta on ima kod sebe.

“N.S. je, kada je ugledao policijske službenike odbacio od sebe pakovanje sa sadržajem praškaste materije, koje je tom prilikom prosuo pored vozila. Praškasta meterija je izuzeta sa lica mjesta. Ukupno je pronađeno i izuzeto oko 1,3 kg praškaste materije svijetlobraon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je pronađena opojna droga bila namijenjena tzv. uličnoj prodaji”, kazali su iz policije. Pronađena droga je upućena u Forenzički centar radi vještačenja. Njima je prije saslušanja pred tužiteljkom bilo određeno 72-časovno zadržavnje u Višem tužilaštvu.

Iz Višeg suda kratko je saopšteno da Nišaviću nije određen pritvor jer nisu jasno navedeni razlozi Tužilaštva u pogledu predloga za određivanje pritvora

Bonus video: