Vikendice Ranka Radulovića planule u deset dana

Policija istražuje ko je pokušao da uništi imovinu Nikšićanina na Žabljaku i u pljevaljskoj Bukovici
36380 pregleda 8 komentar(a)
Radulovićeva vikendica na Žabljaku, Foto: Boris Pejović
Radulovićeva vikendica na Žabljaku, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.05.2019. 07:50h

Žabljačka policija istražuje ko je prvog maja u ponoć u tom gradu pokušao da zapali vikendicu Nikšićanina Ranka Radulovića, a njihove kolege iz Pljevalja ko je deset dana ranije “kresnuo šibicu” na njegov lovački dom u Bukovici.

Radulović je mjesecima u pritvoru zbog optužbi da je jedan od šefova kriminalne grupe koja je planirala više likvidacija.

Prema prvim rezultatima istrage, trojica muškaraca prišla su u noći 1. maja bočnoj strani Radulovićeve drvene vikendice, u Njegoševoj ulici, polila zid benzinom i zapalila.

Iz Uprave policije “Vijestima” je nezvanično rečeno da je vatra zahvatila boce pur pjene koje su eksplodirale i probudile komšije, koje su pozvale vatrogasce.

Brzom intervencijom žabljačkih vatrogasaca spriječeno je da plamen proguta Radulovićevu kuću, na kojoj je pričinjena manja materijalna šteta.

Inspektorima koji su izašli na uviđaj prijavljeno je da su tri muškarca pobjegla kada se začula eksplozija.

Inspektori sa Žabljaka i iz Pljevalja utvrđuju da li su za taj, i pokušaj paljenja Radulovićevog doma u Bukovici, odgovorne iste osobe, ali i da li sve to ima veze sa optužbama koje mu se stavljaju na teret.

Specijalna tužiteljka Stojanka Radović optužuje Radulovića, albanskog državljanina Erogena Brajovića i Kotoranina Igora Vukotića da su formirali tri kriminalne grupe, kako bi ubili više policijskih funkcionera, glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, bivše tajne agente, kriminalce... Na teret im se stavljaju i šverc droge i razbojništva.

Osim Radulovića, Brajovića i Vukotića, na optuženičkoj klupi su i Željko Radulović, Zlatko Matanović, Stefan Perović, Nikola Mandić, Stefan Radulović, Luka Radulović, Radoš Petrušić, Darko Vicković, Ratko Martinović, Radivoje Preradović, Nenad Lubura, Ivan Todorović, Miladin Dedović, Milovan Peruničić, Željko Matijašević i Nikola Mršić.

SDT ih sumnjiči da su članovi tri kriminalne grupe odgovorne za više počinjenih, ali i za planiranje nekoliko ubistava.

Prema navodima optužnice, Ranko Radulović je od 2016. do sredine 2018. godine osnovao kriminalnu grupu koja je planirala ubistva Katnića i njegovog sina, braću Marka i Vladimira Vilotijevića iz Nikšića, Novljanina Duška Roganovića.

Na njihovom spisku navodno su bili i bivši tajni agenti Zoran Lazović i Duško Golubović, policijski funkcioner Duško Koprivica i njegov sin Strahinja.

Tužilaštvo tvrdi da je Radulović ubistva dogovarao sa jednim od navodnih vođa škaljarskog klana Igorom Vukotićem, koji je u bjekstvu i sa Brajovićem koji nije dostupan crnogorskim pravosudnim organima. Crnogorsko tužilaštvo sumnja da je grupa koju je organizovao Brajović djelovala do juna 2018. godine, a on je navodno planirao izvršenja krivičnih djela, kao organizator davao naloge za izvršenja, finansirao njihove akcije... Navodno, Brajović je naredio ubistvo Vjekoslava Lambulića, koji je uspio da izbjegne smrt.

Motiv za likvidaciju Lambulića SDT nalazi u krvnoj osveti, jer Brajović navodno sumnja da iza ubistva njegovog brata od strica Aleksandra Brajovića stoji upravo Lambulić.

SDT u tom predmetu ima zaštićenog svjedoka čije je kodno ime Jadranko Jonski, a koji je istražiteljima do detalja ispričao ko su bile mete kriminalnih grupa iz Nikšića, Kotora i Skadra, koga su pratili, čija ubistva planirali...

Bonus video: