Ajdarpašić pucao, ali ne priča o tome

Bošković je ranjen 5. maja oko 19 sati, u barskom naselju Čeluga, u jednoj kladionici
12132 pregleda 2 komentar(a)
Ajdarpašića juče privode na saslušanje, Foto: Savo Prelević
Ajdarpašića juče privode na saslušanje, Foto: Savo Prelević

Sudija za istragu podgoričkog Višeg suda, danas će odlučiti da li će u pritvor poslati Baranina Ardijana Ajdarpašića (21), osumnjičenog za pokušaj ubistva sugrađanina Vasilija Boškovića (28).

Bošković je ranjen 5. maja oko 19 sati, u barskom naselju Čeluga, u jednoj kladionici.

Par sati kasnije Ajdarpašić se u pratnji advokata Damira Lekića predao barskim inspektorima, a juče je saslušan u podgoričkom Višem tužilaštvu.

Lekić je nakon saslušanja kazao “Vijestima” da je tužiteljka Maja Jovanović njegovom klijentu odredila zadržavanje do 72 sata, zbog opasnosti od uticaja na svjedoke. “Pred tužiteljkom Majom Jovanović izjavio je da se ne osjeća dobro, iz kojeg razloga nije u stanju da iznese odbranu, ali da će istu iznijeti u što kraćem roku, odnosno, da će posredstvom branioca inicirati ponovno saslušanje i do detalja iznijeti svoju odbranu”, kazao je Lekić.

Iz Uprave policije juče su saopštili da sumnjiče Ajdarpašića da je počinio krivično djelo - ubistvo u pokušaju i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. “Sumnja se da je A. A. ušao u sportsku kladionicu gdje se nalazio V. B. i iz neposredne blizine u pravcu V. B. ispalio tri projektila, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu. V. B je tom prilikom zadobio povredu u predjelu donjeg ekstremiteta. On je hospitalizovan i nije životno ugrožen”, saopšteno je iz Uprave policije.

U tekstu su konstatovali da su i Bošković i Ajdarpašić prema njihovoj evidenciji bezbjednosno interesantna lica.

Bošković je ranjen i 2016. godine, a godinu kasnije hapšen je zbog kokaina, otmice, iznude i zlostavljanja sugrađanina S. M.

On i njegov brat Milan navodno povezivani su sa kriminalnom grupom Veselina Bujića, a policija ih je sumnjičila i da su u julu 2014. godine podmetnuli eksplozivnu napravu pod automobil Alena Peročevića.

Iste godine hapšen je i zbog sumnje da je dva puta pretukao Baranina Marka Radomana, sa sugrađanima Ognjenom Bujićem i Markom Gojčajem.

Godinu ranije zbog sumnje da je umalo ubio sugrađanina iz pištolja. Tada je pucao sa prozora svog stana, a metak je završio u komodi dnevne sobe V. V. koji živi u zgradi preko puta.

Bonus video: