Za utaju više od pet miliona eura uhapšeno još šest osumnjičenih

Uhapšeni se sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo utaja poreza i doprinosa i prouzrokovanje lažnog stečaja
13698 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.05.2019. 13:09h

Još šest osoba uhapšeno je zbog sumnje da su dio kriminalne grupe koja je državu oštetila za više od 5.000.000 eura, a inspektori tragaju za dvojicom osumnjičenih.

Iz Uprave policije saopštili su da su u nastavku akcije "Klap", po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva uhapsili T.M, J.V, P.R, E.K, Ž.M. i M.Ć. i raspisali potragu za Ž.F.

Osumnjičeni su za stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo utaja poreza i doprinosa i prouzrokovanje lažnog stečaja.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su T.M, J.V, E.K, Ž.F i Ž.V, po nalogu organizatora organizovane kriminalne grupe (I.V, D.L. ili R.K.) osnovali preduzeća na svoja imena, koja je ova organizovana kriminalna grupa koristila kako bi sprovela kriminalne aktivnosti. P.R. je, kako se sumnja, za izvjesnu svotu novca, postavljen od strane organizatora ove OKG za osnivača i izvršnog direktora prilikom pokretanja stečajnih postupaka u više preduzeća ove OKG. Pri pokretanju stečajnih postupaka u preduzećima ove OKG, I.V, D.L. ili R.K. su, sumnja se, kontaktirali i lice M.Ć, koji se dugo bavi registracijom i pokretanjem stečaja u raznim preduzećima, a koji je bio upoznat sa radom ove OKG i pomagao im da u njihovim preduzećima pokrenu i okončaju stečajne postupke na nezakonit način", piše u saopštenju.

Dan ranije uhapšeni su direktor salona namještaja "Namos Dajković" Vladan Dajković , osnivač kompanije "Fidija" Joko Blagojević (70), direktor, osnivač i ovlašćeni zastupnik više firmi među kojima su "Arhimed" i agencija "MAMA" Nikola Dobričanin (40), direktor konobe "Maruška" Vlatko Ražnatović (50), Dejan Petričević (36), Nataša Tvrdišić (45), Danijela Bošković (36), Aleksandar Ivanović (45), Bojan Petričević (36), Filip Lopičić (35), Tihomir Lakić (64), Dragoslav Lakić (57), Radomir Karadžić (39), Radovan Terzić (38) i Ivan Vuković (40).

Od juče je u bjekstvu Dejan Lakić za kojim je raspisana potraga.

"Krivična prijava je podnijeta protiv ukupno 38 fizičkih i pravnih lica (24 fizička i 14 pravnih lica). Krivičnim djelima za koja se terete ova 24 fizička i 14 pravna lica je u posljednjih pet godina pričinijena šteta budžetu Crne Gore za iznos neplaćenog poreza u iznosu od preko 5.000.000 eura. Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja, u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, nastavljaju aktivnosti u ovom predmetu", piše u saopštenju UP.

Bonus video: