Lakić: Aco i Blažo Đukanović čiste sve koji neće da im budu poslušni i da rade sa njima

"Radio sam sa firmama braće Petričević, iza kojih stoji Blažo Đukanović. Samo sa Đukanovićima i Kolarevićem sam poslovao između 300-400 miliona eura, a sad mene tužilaštvo goni zbog toga, a njih ne smiju da pomenu", rekao je Lakić
40853 pregleda 76 komentar(a)
Dejan Lakić, Foto: Facebook
Dejan Lakić, Foto: Facebook

Podgoričanin Dejan Lakić, koga Specijalno državno tužilaštvo optužuje za milionske malverzacije oko utaje poreza optužio je Aca i Blaža Đukanovića da čiste sve one koji neće da im budu poslušni i da rade sa njima.

On je u razgovoru za portal Borba, poručio da je spreman da odgovara nadležnim organima kada "oni uhapse brata, sina i sestrića Mila Đukanovića, koji nijesu Crna Gora, iako se predstavljaju da su država".

Tvrdi da je čitava akcija policije i tužilaštva protiv grupe za utaju poreza u stvari rat klanova unutar same vlasti i "čišćenje terena za one koji su podobni za Đukanoviće".

Lakić tvrdi da je finansijski pomagao i Upravu policije i Specijalnu antiterorističku policiju (SAJ) i da je za to dobijao i plakete i nagrade, ali da im sada ne valja jer ne pristaje da radi po njihovim nalozima.

"Mene su stavili u grupu osumnjičenih za utaju poreza, a nijesu stavili Aca i Blaža Đukanovića i Edina Kolarevića. Na spisku nema njih, a sa njima sam, indirektno, preko lica koja su oni određivali, poslovao sve ove godine. Poslovao sam sa Republičkim zavodom za urbanizam i projektovanje, iza kojeg stoji Aco Đukanović, zatim sa kompanijom Serzman corporation i "DP hotel Facility", koje su povezane sa Edinom Kolarevićem. Takođe, radio sam sa firmama braće Petričević, iza kojih stoji Blažo Đukanović. Samo sa Đukanovićima i Kolarevićem sam poslovao između 300-400 miliona eura, a sad mene tužilaštvo goni zbog toga, a njih ne smiju da pomenu", rekao je Lakić u razgovoru za Borbu.

On je između ostalog rekao i da mu je zamjenik Petrosa Statisa nudio prije četiri godine da bude direktor Pobjede, zajedno sa Borisom Darmanovićem i Ivanom Vukovićem, ali da je to odbio. Nije želio, kako navodi, "da radi namještene poslove, odnosno tendere i da prima 1.000 eura mjesečno i da bude patron DPS-a".

Poručio je policiji i tužilaštvu "da će odgovarati za sve napakovane laži koje šire o meni".

"U moju Crnu Goru ću doći kada uhapse Aca i Blaža Đukanovića i Edina Kolarevića, jer oni nijesu Crna Gora. Ne krijem se i nalazim se u Beogradu i državni organi Srbije su o tome upoznati. Imam dvojno državljanstvo Crne Gore i Srbije, već tri godine i Crna Gora mi je to odobrila. Ostvario sam već kontakt sa srpskom službom koja se zainteresovala za neke stvari. Čekaću u Beogradu međunarodnu potjernicu, pa ćemo da vidimo šta će se dešavati”, rekao je Lakić.

Tvrdi da je već dao izjavu u državnoj bezbjednosti MUP-a Srbije.

"Saslušavan sam 3-4 sata i saopšteno mi je da mi je lična bezbjednost ugrožena, mada ja to znam i svjestan sam da mi je bezbjednost u Crnoj Gori ugrožena već godinu i po dana. Ovo kažem iz razloga što sam kao građanin Srbije koji nikada nije osuđivan niti jedan dinar imam dug u državi Srbiji, a od druge države označen sam kao vođa kriminalne grupe. Naravno da mogu da zatražim obezbjeđenje međutim nisam to uradio jer nikad se nisam plašio nikog niti kome naudio tako da se ne plašim ni ovog trulog režima u Crnoj Gori", rekao je Lakić za Borbu.

Bonus video: