Ponovo će se suditi Ernesu Škrijelju: Ukinuta presuda za ubistvo brata

Ernesu Škrijelju iz Rožaja ponovo će se suditi zbog optužbe da je lišio života Mersada Škrijelja
4259 pregleda 0 komentar(a)
Optuženi Ernes Škrijelj (arhiva), Foto: Jadrnka Ćetković
Optuženi Ernes Škrijelj (arhiva), Foto: Jadrnka Ćetković

Apelacioni sud ukinuo je presudu Višeg suda u Bijelom Polju, kojom je Ernes Škrijelj iz Rožaja osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva brata Mersada.

Apelacioni sud uvažio je žalbe njegovog branioca, advokata Radovana Obradovića, konstatujući u rješenju da je prvostepena presuda zahvaćena bitnim povredama odbredaba krivičnog postupka zato što je izreka protivurječna razlozima presude.

Navodi se da prvostepeni sud odlučne činjenice nije utvrdio i valjano obrazložio.

“Osim toga, prvostepeni sud nije u potpunosti ni razjasnio sve odlučne činjenice za ocjenu postojanja krivičnog djela za koje je optuženi oglašen krivim i njegove krivice, u vezi sa čime nije provjerio odbranu optuženog i izveo sve potrebne dokaze, pa je i činjenično stanje nepotpuno utvrđeno, na što se takođe ukazuje osnovano u žalbama”, navodi se u rješenju Apelacionog suda.

Advokat Obradović saopštio je “Vijestima” da je Apelacioni sud ispravio nepravdu Višeg suda: “Koja je olako nanesene Škrijelju”.

On je rekao da vjeruje da će se u ponovnom postupku dokazati da je optuženi iz nehata brata lišio života.

“Naime, Ernes i Mersad se nikada nijesu posvađali, radili su složno, gradili zajedničku kuću, podizali zajedno djecu i kritičnom prilikom su se otimali o pištolj, koji je Ernes htio od svoje kuće da ponese u mjesto Suho Polje u Rožajama, gdje se prethodno posvađao sa jednim sugrađaninom. Mersad je u tome htio da spriječi Ernesa i u tom otimanju oko pištolja, isti je opalio i usmrtio Mersada”, navodi Obradović.

Bonus video: