U Podgorici oduzeta droga, novac i oružje, uhapšene dvije osobe

V.Z. koji se u policijskoj evidenciji vodi kao bezbjednosno interesantna osoba, sproveden u ZIKS, uhapšen i N.Č. (42) za kojim je bila raspisana međunarodna potjernica zbog izvršenja kazne zatvora
11747 pregleda 2 komentar(a)
Oduzeto oružje, novac, droga, vozila, Foto: Uprava policije
Oduzeto oružje, novac, droga, vozila, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 14.05.2019. 15:18h

Policija je u Podgorici uhapsila V.Z. (33) zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

V.Z. koji se u policijskoj evidenciji vodi kao bezbjednosno interesantna osoba, je nakon saslušanja kod tužioca sproveden u ZIKS.

"Prilikom sprovođenja pretresa stana i drugih prostorija, od bezbjednosno interesantnog lica V.Z. (33) oduzeto je 13 grama heroina, kao i 12 tableta buprenofina i 16 tableta ksalola koji se nalaze na listi opojnih droga, digitalna vaga za precizno mjerenje, pribor za pakovanje opojne droge heroin i novac u iznosu od 2.240 eura za koji se sumnja da je stečen prodajom droge. Od istog lica su oduzeta tri mobilna telefona sa SIM karticama, koje su takođe, kako se sumnja, korišćene prilikom izvršenja krivičnog djela", saopšteno je iz Uprave policije

Dodaje se da su obavljeni pretresi na još dvije lokacijee.

"Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi D.V. (59) oduzeta je izvjesna količina municije različitog kalibra, kao i revolver koji će biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru. Nadležnom tužiocu su dostavljeni formirani spisi predmeta zbog sumnje da je D.V. počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je uhapšen i N.Č. (42) za kojim je u 2018. godini raspisana međunarodna potjernica zbog izvršenja kazne zatvora.

"Takođe, prilikom potrage za drugim licem, P.M, policijski službenici su pronašli pištolj koji je vlasništvo njegovog srodnika, a koji je oduzet i biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti krvnih delikata i suzbijanja zloupotrebe opojnih droga, službenici CB Podgorica "došli do saznanja da više bezbjednosno interesantnih lica posjeduje drogu, oružje i municiju, kao i specijalizovana blindirana vozila i vozila visoke klase za koja se sumnja da su stečena kriminalnim aktivnostima".

Bonus video: