Uhapšen Marko Nikolić, doskorašnji izvršni direktor Atlas banke

Nikolićev branilac, advokat Borivoje Đukanović potvrdio je "Vijestima" da je njegov klijent uhapšen i da mu je specijalna tužiteljka nakon saslušanja odredila zadržavanje do 72 sata
15321 pregleda 5 komentar(a)
Atlas banka, Foto: Savo Prelević
Atlas banka, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.05.2019. 23:52h

Doskorašnji izvršni direktor Atlas banke Marko Nikolić uhapšen je danas po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, saznaju "Vijesti".

Nikolić je i ranije hapšen u istrazi pokrenutoj u predmetu formiranom protiv grupe na čijem čelu je navodno Duško Knežević, vlasnik Atlas grupe.

Nikolićev branilac, advokat Borivoje Đukanović potvrdio je "Vijestima" da je njegov klijent uhapšen jutros i da mu je specijalna tužiteljka nakon saslušanja odredila zadržavanje do 72 sata.

Naglasio je da zbog tajnosti postupka ne može govoriti o detaljima tog postupka:

"Osumnjičeni Marko Nikolić je uhapšen 14. maja u 8 časova, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. Osumnjičeni je iznio svoju odbranu pred specijalnim tužiocem, odgovarao na postavljena pitanja i kvalitet njegove odbrane jeste da on apsolutno ne priznaje izvršenje krivičnog djela", rekao je Đukanović.

Pojasnio je da zadržavanje koje je odredila tužiteljka može trajati najduže do 72 sata.

"Kada će se odlučiti da li će ovo osumnjičeno lice biti pušteno na slobodu ili će biti privedeno sudiji za istragu sa predlogom da sudija odredi pritvor", kazao je on.

Nikolić, Đorđe Đurđić, Brankica Bašović hapšeni su u decembru 2018. godine u istrazi o nezakonitom poslovanju Atlas grupe.