Advokat: Mujović je u Podgorici, ali manipuliše sudom

Supruga Veselina Mujovića traži da se poništi prodaja njihove kuće
2722 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Mujović, Foto: Boris Pejović
Veselin Mujović, Foto: Boris Pejović

Odgovorno tvrdim da se Veselin Mujović nalazi u Podgorici i da nije tačno to što njegova supruga Katica Mujović govori - da on nije tu.

To je rekao punomoćnik Mujovićeve, advokat Milovan Orović, na suđenju po tužbi njegove klijentkinje, koja je tužila supruga Veselina i Nebojšu Joksovića, tražeći da se poništi ugovor kojim je Mujović Joksoviću prodao kuću, jer tvrdi da nije znala za to.

Kako suđenje juče opet nije moglo biti održano, jer Mujoviću nije uredno uručen poziv za sud, Orović je naveo da Mujovići žive u Podgorici u istom stanu, ali da ne govore.

Sudija Simo Rašović rekao je da je njegova supruga primila poziv za sud, navodeći da se njen suprug ne nalazi u Podgorici.

“To nije tačno”, prokomentarisao je Orović.

Joksovićev advokat Igor Ivanović kazao je da se paralelno sa ovim vodi i postupak za prodaju sporne kuće, ali da Mujovići očigledno manipulišu sudom.

“Svi znamo da se radi o manipulacijama Mujovića, eto se i tužilja uključila u to”, ocijenio je Ivanović.

Sudija je naveo da on nema zakonskih mogućnosti da zaključi raspravu dok Mujović ne primi poziv za sud.

“Osim toga, Dražen Mujović je dostavio jutros sudu izvještaje ljekara specijaliste da Mujović nije u mogućnosti da dođe u sud, zbog povrede koju je zadobio na planini”, naveo je sudija.

Nakon što su advokati insistirali da se pročitaju imena tih doktora, sudija je rekao da su izvještaje potpisali psihijatar Nikola Radoman i neurolog Slavojka Jovanov.

Suđenje je odgođeno za 18. jun.

Osnovni sud je više puta ranije odbijao tužbeni zahtjev Katice Mujović, da bi Viši sud otvorio raspravu i preinačio te presude.

Nakon toga je punomoćnik Joksovića podnio reviziju presude Vrhovnom sudu, pa je postupak vraćen na početak.

Vrhovni sud je, između ostalog, tražio da se ponovo sasluša Mujović da objasni kako je to imao skladan brak sa ženom koja nije znala za njegove poslove.

Bonus video: