Koprivica tražio da ga smijene, na njegovo mjesto dolazi Marković

Novi šef OKC-a biće Dragan Klikovac, rukovodilac Sektora za bezbjednost saobraćaja, a njega će na toj poziciji zamjeniti Dragan Gorović Sektora za zaštitu imovine i lica
27597 pregleda 14 komentar(a)
Koprivica, Foto: Savo Prelević
Koprivica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.05.2019. 20:30h

Rukovodilac Sektora za javni red i mir u Upravi policije (UP) Duško Koprivica na lični zahtjev će biti smijenjen, saopsteno je "Vijestima" iz te institucije.

Sagovornik iz UP tvrdi da to još nije realizovano, ali da će biti u narednih par dana.

"Na njegovo mjesto dolazi Mladen Marković, rukovodilac Operativno komunikacionog centra, a Koprivica ostaje da radi u tom sektoru kao glavni policijski inspektor", rekao je sagovornik iz UP.

Koprivica je navodno jedan od policijskih funkcionera čije ubistvo su planirali članovi kriminalnih grupa koje prema optužbama Specijalnog državnog tužilaštva predvode albanski državljanin Erogen Brajović, Nikšićanin Ranko Radulović, i Kotoranin Igor Vukotić.

Na spisku za odstrijel te kriminalne grupe navodno su bili i bivši službenici Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Duško Golubović i Zoran Lazović, Koprivicin sin i i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Klikovac će biti novi šef OKC-a

Novi šef OKC-a biće Dragan Klikovac, rukovodilac Sektora za bezbjednost saobraćaja, a njega će na toj poziciji zamjeniti Dragan Gorović Sektora za zaštitu imovine i lica.

"Umjesto Gorovića, šef zaštitara biće Željko Peković, koji je do sada bio u Odsjeku za prevenciju", rečeno je iz vrha Uprave policije.

Portal Borba prenosi da to neće biti jedine promjene u policiji, jer će na mjesto šefa Sektora za obezbjeđenje doći dosadašnji sajovac Milan Kovačević, koji će zamejeniti Nebojšu Kruščića.

Navode i da na pomoćničkim mjestima ostaju Nikola Janjušević i Dragan Blagojević.

Bonus video: