Barska policija od kriminalne grupe oduzela opremu za snimanje?

Pretresom gepeka automobila policija je pronašla tzv. štek u kojem se nalazio uređaj za skladištenje snimljenog video materijala sa pripadajućim ruterom
7460 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Barska policija oduzela je od dvije osobe, za koje sumnja da su pripadnici organizovane kriminalne grupe uređaj za skladištenje video materijala i dva mobilna telefona.

Policija tvrdi da su Kotorani S.B. i N.S. opremu koristili za snimanje i čuvanje materijala odnosno i za komunikaciju putem aplikacije.

Oduzet je i automobil u kojem je pronađena oprema.

"Službenici CB Bar su, u cilju sprječavanja eskalacije sukoba zaraćenih kriminalnih grupa na području Opštine Bar, kao i izvršenja teških krivičnih dijela protiv života i tijela, izvršili kontrolu dva bezbjednosno interesantna lica iz Kotora i od ovih lica oduzeli dva mobilna telefona sa instaliranim programskim aplikacijama za međusobnu komunikaciju kao i komunikaciju sa drugim povezanim licima", navodi se u saopštenju.

Pretresom gepeka automobila policija je pronašla tzv. štek u kojem se nalazio uređaj za skladištenje snimljenog video materijala sa pripadajućim ruterom.

Polciija je objasnila da je ruter povezan sa internetom u cilju emitovanja i daljinskog očitavanja snimaka.

"Daljim pregledom ustanovljeno je da je ovaj uređaj kablovski povezan sa dvije kamere visoke rezolucije koje su bile sakrivene u krovnim nosačima kofer tregera koje su snimale prednju i zadnju regiju vozila. Navedeno vozilo kao i pronađeni uređaji su privremeno oduzeti od ovih lica radi vještačenja, dok je o predmetnom događaju obaviješten nadležni tužilac radi kvalifikacije ovog događaja", navodi se u saopštenju policije.

Bonus video: