VIŠI SUD PRIHVATIO SPORAZUM O PRIZNANJU KRIVICE

Đukić dogovorio da robija godinu

Ročište na kojem je razmatran sporazum održano je nakon što je odložen glavni pretres, optuženima za ubistvo Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića u lokalu "Forum" u centru Podgorice
3936 pregleda 1 komentar(a)
Forenzičari uzimaju tragove nakon ubistva Šakovića, Foto: Savo Prelević
Forenzičari uzimaju tragove nakon ubistva Šakovića, Foto: Savo Prelević

Viši sud prihvatio je juče Sporazum o priznanju krivice, kojim je Željko V. Đukić dogovorio sa Specijalnim tužilaštvom da bude osuđen na godinu zatvora za krivična djela - član kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja.

To je “Vijestima” potvrdio njegov branilac, advokat Marko Kovač.

Ročište na kojem je razmatran sporazum održano je nakon što je odložen glavni pretres, optuženima za ubistvo Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića u lokalu "Forum" u centru Podgorice.

Predsjednica specijalnog vijeća, sutkinja Biljana Uskoković prethodno je odložila na neodređeno vrijeme suđenje, rekavši da je specijalni državni tužilac Saša Čađenović poslao Višem sudu u Podgorici dva sporazuma za priznanje krivice, o kojima sud tek treba da odluči.

Objasnila je da će postupati kao sudija u ta dva sporazuma, a nakon toga se izuzeti iz postupanja u predmetu.

Pojasnila je da će novi predsjednik vijeća zakazati termin održavanja glavnog pretresa.

U optužnici specijalnog tužioca Saše Čađenovića, objašnjava se kako je djelovala kriminalna grupa koju je predvodio Janko Vukadinović, a čiji je član postao Marko Č. Jovanović, optužen za dvostruko ubistvo. Prema navodima optužnice, njih dvojica su kao saizvršioci počinili krivično djelo - teško ubistvo.

Kao članovi kriminalne organizacije, optuženi su Janko M. Vukadinović i njegov brat Predrag, Dragoljub B. Ćetković, Kristina Z. Brnović, Lidija V. Bulatović, Tomo M. Orović, Đurađ N. Lončar, Miloš Z. Božović, Smail B. Lekić, Arnel E. Mandić, Radoš R. Popović, Lazar R. Raičević, Balša M. Todorović, Željko V. Đukić, Drago B. Vukčević, Aleksandar Z. Dropo, Marko M. Rnković i Filip Z. Sekulić.

U optužnici se navodi da je kriminalna organizacija imala za cilj vršenje više krivičnih djela - ubistva, otmice, šverc droge.

Objašnjava se da je Marko Č. Jovanović 31. marta 2018. godine, oko 11 sati u lokalu “Forum” ubio Šakovića i Jovanovića, u čemu mu je pomogao Predrag Vukadinović.

Stoji da je iznajmio automobil i predao ga bratu Janku, nakon čega su se Jovanović i Janko Vukadinović tim vozilom kretali Podgoricom kako bi utvrdili gdje je Šaković i kuda se kreće