GLAVNI PRETRES PROTIV VOĐE NAVIJAČA BUDUĆNOSTI

Odbijen predlog branioca: Ivanović ostaje u pritvoru

Ivanović je rekao da se cijelo vrijeme od kada je u zatvoru nalazi u zatvorskoj bolnici, da prima terapiju i da još uvijek nije završio sa svim medicinskim snimanjima
4808 pregleda 3 komentar(a)
Ivanović tokom jednog od ranijih privođenja, Foto: Svetlana Mandić
Ivanović tokom jednog od ranijih privođenja, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 23.05.2019. 13:32h

Nikšićki Osnovni sud odbio je danas predlog branioca vođe navijača Budućnosti Aleksandra Čake Ivanovića, advokata Srđana Lješkovića, da se njegovom branjeniku ukine pritvor.

U nikšićkom Osnovnom sudu danas je počeo glavni pretres u postupku protiv Ivanovića zbog incidenta koji se dogodio nakon utakmice Sutjeska - Budućnost.

Ivanović, koji je toga dana zadobio više povreda, okrivljen je zbog napada na službeno lice.

Postupak vodi sutkinja Vesna Kovačević, dok je tužilac Zeljko Pejović, a branilac optuženog advokat Srđan Lješković.

Prisutni su bili i oštećeni, Ljubiša Vuković i Ratko Delibašić, koji su pripadnici nikšickog Centra bezbjednosti, interventne jedinice, koji su dali izjave u svojstvu svjedoka oštećenih.

Izjavu je dao i Ivanović koji je ponovio isto što je izjavio i pred tužiocem i pred Unutrašnjom kontrolom policije i koji je ponovio da je toga dana imao, zbog udaraca "dva prekida filma" pa se ne sjeća svih detalja.

Istakao je i da se cijelo vrijeme od kada je u zatvoru nalazi u zatvorskoj bolnici, da prima terapiju i da još uvijek nije završio sa svim medicinskim snimanjima.

Izjave policajaca su kontradiktorne kako u pogledu toga da li su Ivanoviću vidjeli krv na stadionu ili van njega, tako i u pogledu izdavanja naredbe da djeluju po službenoj dužnosti, da li je Ivanović sam ili u prisustvu policije napustio stadion, kao i da li su imali identifikacione oznake ili ne.

Oba policajca su ispričala da je nakon upada na stadion navijaca Budućnosti, koje su uspjeli da potisnu, ogradu preskočio i Ivanović koji je Vukovića, kako su kazali, udario više puta, a zatim je Delibašića uhvatio za noge, oborio ga na zemlju i udarao glavom.

Obojica su kazali da su se toga dana osjetili ugroženima.

Nastavak pretresa je 5. juna kada će biti vještačena Ivanovićeva medicinska dokumentacija, ali i saslušani drugi svjedoci.

Preporučujemo za Vas