"Namos" decenijama posluje bez afera

"Dajković je saslušan, a Tužilaštvu je dostavljena dokumentacija o saradnji sa spornim firmama, nakon čega je zadržan dok se ne saslušaju svjedoci i već 17.05. se vratio redovnim radnim obavezama", navodi se u saopštenju
5869 pregleda 34 komentar(a)
Advokat Lazar Aković, Foto: Savo Prelević
Advokat Lazar Aković, Foto: Savo Prelević

Advokat Lazar Aković reagovao je povodom medijskih navoda o akciji “Klap”.

“Vijest koja je objavljena na portalima povodom akcije ‘Klap’, gdje se navodi da je pored 37 učesnika, zadržan i vlasnik firme ‘Namos’, vrlo brzo je i demantovana nakon što se gospodin Dajković javio iz mjesta Rafailovići, gdje je sa porodicom bio na odmoru. Sve ovo je dovelo do konfuzije u javnosti...

Gospodin Dajković se nakon naslova na portalima, javio ‘Vijestima’, momentalno prekinuo odmor i uputio prema Tužilaštvu, gdje je kao osnivač dao izjavu i kao odgovorno lice u ime firme se stavio na raspolaganje.

Dajković je saslušan, a Tužilaštvu je dostavljena dokumentacija o saradnji sa spornim firmama, nakon čega je zadržan dok se ne saslušaju svjedoci i već 17.05. se vratio redovnim radnim obavezama.

Firma ‘Namos Dajkovic co’, nalazi se godinama na bijeloj listi urednih poreskih obveznika i svrstana je u dva odsto najurednijih preduzeća na nivou ukupne privrede Crne Gore i posluje punih 25 godina bez bilo kakvih afera.

Na osnovu dostupnih informacija, firma ‘Namos Dajković company’ je dobitnik zlatnog sertifikata poslovne izvrsnosti, kao i brojnih EU, švajcarskih i međunarodnih priznanja (Icertas - Qudal quality medal, Best Buy awards).

Sam sertifikat predstavlja potvrdu dugogodišnjeg sistemskog i kvalitetnog rada koji dobitnike ovog sertifikata svrstava u sam vrh domaće privrede.

Od izuzetne je važnosti naglasiti da se sama izvrsnost u poslovanju ne mjeri samo dobrim poslovnim rezultatima (finansijskim izvještajima koji se objavljuju jednom godišnje), već i u dobroj poslovnoj praksi u periodu ne manjem od tri godine.

Prema informacijama internacionalne organizacije ‘S. Rating business information’, samo 2,1 odsto firmi u Crnoj Gori ima pravo da ponese sertifikat bonitetne izvrsnosti za 2016, 2017, i 2018. godinu.

Firma ‘Namos’ zapošljava 125 radnika i iz godine u godinu, broj zaposlenih se povećava, što ukazuje na stabilnost same firme i njenog poslovanja.

Što se tiče konkretnog slučaja, kao odgovoran čovjek koji firmu zastupa, uz puno povjerenje prepuštamo institucijama sistema da utvrde da li je bilo eventualno propusta u poslovanju”, navodi se u reagovanju Akovića.

Bonus video: