Hapšenja u Beranama i Rožajama: Policija pronašla oružje, drogu...

Uhapšeni su A.Ć. i B.Ć. A.Ć. je osumnjičen da je počinio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga dok je B.Ć. uhapšen zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija
4079 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.05.2019. 15:49h

Beranska policija je juče uhapsila dvije osobe i podnijela krivičnu prijavu protiv jedne osobe, nakon što su pretresima pronašli oružje, drogu, sredstva komunikacije i druge predmete.

"Službenici Centra bezbjednosti Berane su juče, 23. maja 2019. godine, kontrolisali vozilo u kojem su se nalazila tri bezbjednosno interesantna lica, S.Đ. (23), A.Ć. (28) i D.R. (29), svi iz Berana. Kada je ugledao policijske službenike D.R. se dao u bjekstvo kojom prilikom je odbacio pištolj marke „CZ“ cal. 7,65mm. Pregledom A.Ć. policijski službenici su pronašli i oduzeli dva zamotuljka sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je je kokain", saopšteno je iz Uprave policije.

Beranska policija je potom izvršila i pretrese vozila i prostorija koje koriste S.Đ, D.R. i B.Ć. (koji je sredonik A.Ć.),

"Pretresom prostorija koje koristi D.R. policijski službenici su pronašli i oduzeli predmet za konzumiranje opojne droge i druge predmete. Policija preduzima intenzivne radnje na pronalasku D.R. a protiv njega biće podnijeta krivična prijava nadležnom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", navodi se u saopštenju.

Pretresom prostorija koje koristi B.Ć. pronađen je i oduzet pištolj marke „Parabelum“ kal.9 mm, sa okvirom u ilegalnom posjedu.

Uhapšeni su A.Ć. i B.Ć. A.Ć. je osumnjičen da je počinio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga dok je B.Ć. uhapšen zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Hapšenja i u Rožajama

"Nadalje, službenici Odjeljenja bezbjednosti Rožaje su, postupajući na osnovu operativnih informacija kontrolisali vozilo u kojim je upravljao A.Lj. (25) iz Rožaja dok se na suvozačevom mjestu nalazio D.M. (23). Pregledom ovih lica policija je pronašla i oduzeli izvjesnu količinu marihuana i tzv. džoint. Oba lica su lišena slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: