Škrijelj: Kunem se Bogom da nisam htio da ubijem jedinog brata

Prema optužnici Ernes je nakon kraće svađe i sa umišljajem lišio života svog brata, na način što je u njegovom pravcu iz pištolja marke “tetejac”, ispalio dva projektila, nanijevšu mu smtonosne povrede
6587 pregleda 0 komentar(a)
Škrijelj (arhiva)
Škrijelj (arhiva)

Kunem se Bogom da nisam imao nikakvu namjeru ili umišljaj da ubijem svog jedinog brata, kazao je Rožajac Ernes Škrijelj (47).

On je to izjavio danas u Višem sudu, pred kojim u ponovnom postupku odgovara zbog smrti brata Mersada.

Škrijelj je, prema navodima optužnice, 15. aprila prošle godine, oko 22 sata na vratima porodične kuće sa dva hica iz pištolja ''tetejac'' kalibra 7,62 milimetra ubio rođenog brata Mersada (37).

Apelacioni sud ukinuo je presudu Višeg suda u Bijelom Polju, kojom je Škrijelj osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva brata Mersada.

Optuženi je ispričao da je pištolj uzeo i repetirao “mahinalno”, jer je namjeravao da se raspravi sa Halilom, sa kojim se ranije posvađao, u čemu ga je spriječio brat, pokušavajući da mu otme pištolj na stepeništu kuće.

“Sjećam se da je jednom opalio pištolj a ispaljivanje drugog hica sam saznao iz rješenja o produženju pritvora”, kazao je on.

On je istakao da je nezadovoljan načinom vođenja postupka od strane sudije Vukomira Boškovića, tvrdeći da nisu ispitane sve okolnosti ovog, po njemu “porodične tragedije”.

Na pitanje sudije da li mu je u prethodnom postupku omogućeno da predlaže sve dokaze i da kaže sve što ima, optuženi je kazao da jeste ali da je imao utisak da je vijeće unaprijed donijelo odluku.

Prema optužnici Ernes je nakon kraće svađe i sa umišljajem lišio života svog brata, na način što je u njegovom pravcu iz pištolja marke “tetejac”, ispalio dva projektila, nanijevšu mu smtonosne povrede.

Bonus video: