Blic: Rastoder trebalo da snimi izjavu Sinđelića i prenese mu da dođe u CG i da će dobiti sve što traži

"Rastoder je imao zadatak da diktafon sa snimljenom izjavom Sinđelića baci kako bi ga pronašlo treće lice, jer su očekivali da će ih srpske službe bezbjednosti zaustaviti i pretresati"
31107 pregleda 37 komentar(a)
Saša Sinđelić, Foto: Savo Prelević
Saša Sinđelić, Foto: Savo Prelević

Novinar Samir Rastoder je protjeran iz Srbije jer je planirao da preda novac i prenese poruku svjedoku saradniku u slučaju poznatom kao "državni udar" Saši Sinđeliću, piše danas beogradski Blic.

Blic je objavio sličnu verziju događaja koju je ranije objavio IN4S, a koju je portal Standard, u kom je Rastoder urednik, demantovao.

Standard tvrdi da je Rastoder zaustavljen na novinarskom zadatku, da su ga pretresali i maltretirali iz srpske policije i Bezbjednosno-informativne agencije i da su ga pustili tek nakon što je redakcija poslala poruku da će to tretirati kao otmicu.

Blic, međutim, navodi da su Rastoder i Danilo Pejović uhapšeni u blizini Kruševca dok su u vozilu "audi" čekali Sinđelića.

Izvor na koji se Blic poziva objašnjava da se sumnja da iza svega stoji crnogorsko tužilaštvo kom je navodno Sinđelić ponudio svjedočenje u zamjenu za novac i da je Rastoder kum speciljanog državnog tužioca Milivoja Katnića.

Navodi se i da je cilj bio da se Sinđeliću omogući da napusti Srbiju.

"Rastoder je trebalo diktafonom da snimi Sinđelića kako potvrđuje cijelu priču crnogorskog tužilaštva i da mu za to da 1.500 eura. Rastoder je potom imao zadatak da diktafon sa snimljenom izjavom Sinđelića baci kako bi ga pronašlo treće lice, jer su očekivali da će ih srpske službe bezbjednosti zaustaviti i pretresati", dodaje neimenovani izvor Blica.

On tvrdi i da je Sinđelićev iskaz potreban crnogorskoj vlasti kao nešto novo jer se navodno očekuje da prvostepena presuda za pokušaj ubistva Mila Đukanovića i državni udar padne na Apelacionom sudu, da je Sinđelić više puta mijenjao iskaz i da nije kredibilan svjedok.

"Rastoder je Sinđeliću trebalo da prenese poruku da se vrati u Crnu Goru, da će dobiti kompletnu zaštitu, kuću novac, novi identitet i sve što mu treba", naglašava izvor Blica.

Dodaje se i da je srpska policija na osnovu dojave presrela bivšeg glavnog urednika Dnevnih novina i Pejovića.

Bonus video: