"Nervoza Katnića i nosilaca izvršne vlasti, Đurđić pristao na sporazum pod gestapovskim pritiskom"

Advokat Zdravko Đukanović je rekao da su ovakvi pokušaji izvršne vlasti i Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici osuđeni na neuspjeh
18358 pregleda 13 komentar(a)
Knežević, Foto: Risto Božović/AP
Knežević, Foto: Risto Božović/AP

Odbrana predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića saopštila je danas da zaključeni sporazum o priznanju krivice između Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) u Podgorici i nekadašnjeg direktora Atlas banke Đorđa Đurđića, kojim je dogovoreno da Đurđić izdržava kaznu od šest mjeseci kućnog zatvora, pokazuje nervozu nosilaca izvršne vlasti i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

"Kao i njihov pokušaj da po svaku cijenu izvrše dodatni pritisak na Viši sud u Podgorici koji postupa u ovom predmetu i na Duška Kneževića, da odustane od borbe da zaštiti svoju imovinu koja mu se nezakonito oduzima. Ovaj sporazum bi trebalo da napravi privid da su navodi iz optužnice Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici u slučaju “Kaspia” osnovani", istakao je advokat Zdravko Đukanović.

On je dodao da su ovakvi pokušaji izvršne vlasti i Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici osuđeni na neuspjeh.

"To ćemo dokazati u sudskom postupku pred Višim sudom u Podgorici. Odbrani su poznati razlozi zbog kojih je Đurđić pristao na ovakav sporazum, pod gestapovskim pritiskom izvršne vlasti i Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici, ali ih u ovom momentu nećemo iznositi niti komentarisati. Očekujemo poziv na glavni pretres u predmetu "Kaspia", pred Višim sudom u Podgorici, a ovakav sporazum smatramo nezakonitim i za postupanje Duška Kneževića i njegove odbrane irelevantnim", kazao je Đukanović.

Bonus video: