DEMANTI IZ KABINETA PREDSJEDNIKA I PREMIJERA

Marković i Đukanović se osjećaju sigurno i bezbjedno: Tvrde da im nije dostavljena prijeteća poruka

Crnogorska policija je danas objavila da joj je sporni snimak dostavila "jedna medijska redakcija", te da će policija "analizirati snimak i izvršiti potrebne provere iz svoje nadležnosti"
9018 pregleda 9 komentar(a)
Marković i Đukanović, Foto: Boris Pejović
Marković i Đukanović, Foto: Boris Pejović

Kabineti crnogorskog predsjednika i premijera, Mila Đukanovića i Duška Markovića, negirali su danas da im je, što su ranije objavili pojedini mediji, elektronskom poštom dostavljena prijeteća poruka organizacije koja se predstavlja kao "Dušan Silni".

"Snimak nije do sada primljen na adresama elektronske pošte koje koristi Kabinet predsjednika Vlade. Premijer se osjeća sigurnim u svakom kutku Crne Gore", prenio je kabinet predsjednika vlade agenciji Beta.

Demanti slične sadržine je medijima proslijeđen i iz Đukanovićevog kabineta: "predsjednik se osjeća bezbjedno".

Mediji su objavili da je na adrese predsjednika, premijera, te pojedinih crnogorskih i srpskih medija dostavljena video-poruka organizacije koja se predstavlja kao "Dušan Silni".

"Okupili smo se u organizaciji ʼDušan Silniʼ da zaustavimo one koji zatiru srpstvo u Crnoj Gori. Svaki od njih dobro zna zašto će biti kažnjen", piše u mejlu u kojem je i prijeteći video-snimak, navode crnogorski mediji.

U video-poruci su tri maskirana muškarca sa snajperom i krstom u pozadini.

"Mi smo borci protiv nepravde, zakleti srpski vojnici. Istrebitelji laži i izdajnika. Mi smo ʼDušan Silniʼ. Naš cilj je sloboda. Zlotvori nas pljačkaju, hapse, progone, uzimaju nam hleb... Zlikovci maltretiraju naše porodice. Sude našim vođama. Ubijaju nas. Zato je naša misija pravedna i sveta. ʼDušan Silniʼ će odbraniti svoj narod i svetinje. ʼZlo činiti, od zla se braneći, tu zločinstva nema nikakvogʼ – P. P. Njegoš. Tirani, stižemo!", piše u poruci u video snimku.

Crnogorska policija je danas objavila da joj je sporni snimak dostavila "jedna medijska redakcija", te da će policija "analizirati snimak i izvršiti potrebne provere iz svoje nadležnosti".

Video snimak organizacije "Dušan Silni" objavio je na Fejsbuku opozicioni Demokratski front (DF) koji u reagovanju između ostalog navodi da je "video prilog" reakcija na "ideju" crnogorskog predsjednika Đukanovića i njegovog brata Aca da "zloupotrebom" institucija i "nasiljem porobe srpski narod u Crnoj Gori".

"Ovo je upravo ono na šta smo upozoravali da se može desiti Crnoj Gori zahvaljujući pogubnoj samovolji braće Đukanović i guranja zemlje u provaliju etničkih sukoba", piše u saopštenju DF.