Službenim vozilom udario turistu, pa pobjegao?

Stranac prijavio žabljačkoj policiji da je na pješačkom prelazu udaren vozilom koje duži predsjednik Skupštine opštine Žabljak Vidoje Tomčić
26682 pregleda 38 komentar(a)
Automobil kojim je udaren turista, Foto: Privatna arhiva, Privatna arhiva
Automobil kojim je udaren turista, Foto: Privatna arhiva, Privatna arhiva

Strani državljanin prijavio je žabljačkoj policiji da ga je prije dva dana, na pješačkom prelazu u centru tog grada udario automobil oznaka ŽB-CG014, ali da je vozač potom pobjegao.

Turista je uspio da napravi fotografiju vozila, koje, prema podacima “Vijesti”, duži predsjednik Skupštine opštine Žabljak Vidoje Tomčić.

Nekoliko očevidaca ispričalo je “Vijestima” da je upravo Tomčić bio za volanom “pežoa” koji je na raskrsnici kod “Volija” udario turistu.

Tomčić je juče “Vijestima” kazao da njihovo vozilo nije učestvovalo u bilo kakvom saobraćajnom udesu.

Iz Uprave policije nezvanično su “Vijestima” rekli da je Tomčić u razgovoru sa njihovim službenicima negirao da je u ponedjeljak upravljao službenim “pežoom” i da su zbog toga od Skupštine opštine Žabljak tražili informaciju - ko je prije dva dana bio za volanom tog automobila.

U zvaničnim odgovorima pojasnili su da su policijski službenici OB Žabljak uzeli izjave od više osoba “u vezi sa navedenom saobraćajnom nezgodom koja je prijavljena policiji”.

“Službenici OB Žabljak preduzimaju sve zakonom propisane aktivnosti radi utvrđivanja svih relevatnih činjenica i procesuiranja odgovornog lica. Nakon utvrđivanja svih činjenica policijski službenici OB Žabljak preduzeće dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti, shodno zakonskim ovlašćenjima”, odgovorili su iz UP.

Nijesu odgovorili na pitanje da li je Tomčić priveden i alkotestiran nakon što je prijavljeno da je čovjek udaren na pješačkom prelazu.

Iz vrha UP objašnjeno je da, nakon prijave saobraćajne nezgode, nijesu zatekli službeni “pežo” na mjestu na kojem je stranac udaren, ali i da na tom vozilu koje su kasnije pronašli nijesu uočili oštećenja.

“Prije eventualnog procesuiranja bilo kog lica, moraju se utvrditi sve činjenice o tom događaju. Ukoliko se utvrdi da je automobilom upravljao Tomčić, biće procesuiran”, rekao je sagovornik iz UP.

Bonus video: