Zaplijenjeno 258 kilograma skanka, uhapšene tri osobe

Kriminalistička obrada, koju su sproveli policajci iz Podgorice, upućuje na sumnju da su S.Š, R.Š. i S.V. prokrijumčarili ovu opojnu drogu iz Albanije na teritoriju Crne Gore, radi daljeg stavljanja u promet
12143 pregleda 2 komentar(a)
Pronađena droga, Foto: Uprava policije
Pronađena droga, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 05.06.2019. 17:58h

Zajedničkom akcijom policajaca Stanice granične policije Podgorica i Centra bezbjednosti Podgorica otkriven je i presječen lanac krijumčarenja skanka iz Republike Albanije u Crnu Goru, zaplijenjeno je 258 kilograma ove droge i uhapšene su tri osobe za koja se sumnja da su drogu iz Albanije jezerskim putem prokrijumčarile u Crnu Goru radi daljeg stavljanja u promet.

Uhapšeni su Srđan Šindulić (37), Savo Vukčević (24) i Ratko Šuškavčević (26) iz Podgorice.

"Naime, službenici Stanice granične policije Podgorica su, postupajući na osnovu operativnih saznanja, u reonu Šarove topole na području Tuzi zaplijenili četiri džaka i pet putnih torbi sa 258 kilograma marihuane tipa skank, koji su pronađeni u kombi vozilu a koji su prethodno, kako se sumnja, prokrijumčareni plovilom preko Skadarskog jezera iz Republike Albanije. Brzom i efikasnom akcijom službenici Centra bezbjednosti Podgorica su identifikovali, locirali i lišili slobode tri lica, i to S.Š. (37), R.Š. (26) i S.V. (24) iz Podgorce", saopšteno je iz Uprave policije.

Kriminalistička obrada, koju su sproveli policajci iz Podgorice, "upućuje na sumnju da su S.Š, R.Š. i S.V. prokrijumčarili ovu opojnu drogu iz Albanije na teritoriju Crne Gore, radi daljeg stavljanja u promet."

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Ova tri lica su lišena slobode i uz krivičnu prijavu su privedena državnom tužiocu u VDT u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Pronađena opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja. Policijski rad na ovom predmetu se nastavlja", rečeno je iz Uprave policije.

Bonus video: