Odložen početak suđenja za ubistvo košarkaša Ljuba Jovanovića

Sudija Novović je kazao da su punomoćnici porodice pokojnog Ljuba Jovanovića, advokati Filip Jovović i Miloš Radulović zatražili da se glavni pretres odloži, jer su nedavno preuzeli kopije spisa predmeta. Sud je ocijenio da je njihov zahtjev opravdan
2422 pregleda 1 komentar(a)
Uviđaj nakon ubistva Jovanovića (arhiva), Foto: Arhiva Vijesti
Uviđaj nakon ubistva Jovanovića (arhiva), Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 12.06.2019. 19:31h

Početak suđenja okrivljenima za ubistvo košarkaša Ljuba Jovanovića na Cetinju, prilikom pljačke kazina 30. juna 2011. godine, koji je bio danas planiran, odložen je za 26. jun u Višem sudu u Podgorici, odlučilo je vijeće kojim predsjedava sudija Vladimir Novović. Okrivljeni su Nikola Vuletić i Aleksandar Konatar, zbog izvršenja krivičnog djela – razbojništvo, a okrivljeni Konatar u sticaju sa krivičnim djelom ubistvo, precizira se u optužnici. Iz Istražnog zatvora na optuženičkoj klupi je doveden Konatar, dok će se Vuletiću suditi u odsustvu.

Sudija Novović je kazao da su punomoćnici porodice pokojnog Ljuba Jovanovića, advokati Filip Jovović i Miloš Radulović zatražili da se glavni pretres odloži, jer su nedavno preuzeli kopije spisa predmeta. Sud je ocijenio da je njihov zahtjev opravdan.

Advokat Boris Marinović branilac okrivljenog Konatara, kazao je novinarima da je njegov branjenik dao odbranu pred višim državnim tužilaštvom, te da je negirao da je izvršio ubistvo.

"Postoje ozbiljne indicije da je to neko drugi izvršio, ali to će se svakako u ovom postupku da se utvrdi. On je svoje sumnje iznio pred tužilaštvom. Materijalni dokazi ne ukazuju na okrivljenog Konatara. Veoma su tanki dokazi, tako da mi nije ni jasno zašto je optužnica stala na pravnu snagu", kazao je advokat Marinović. Dodao je da je siguran da sa ovakvim dokazima, Konatar se ne može oglasiti krivim.

Optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni, 30. 06. 2011. godine oko 22,25 časova u automat klubu “L.C.G.” u Cetinju, sa umišljajem, zajednički, izvršili krivično djelo i upotrebom sile oduzeli tuđu pokretnu stvar. Tom prilikom okrivljeni Konatar sa umišljajem je ubio Ljuba Jovanovića. Okrivljeni su se po prethodnom dogovoru putničkim motornim vozilom marke “zastava” nepoznatog registarskog broja, dovezli i parkirali u blizini automat kluba. Okrivljeni Vuletić je u portunu u neposrednoj blizini automat kluba, čuvao stražu, dok je okrivljeni Konatar sa pištoljem nepoznate marke kalibra 7,65 mm i kapom sa prorezima za oči na glavi, ušao u automat klub u kom su se nalazili maloljetni K.I., koji je stajao pored rulet stola, R.M., Đ.Z., I.N. i Ljubo Jovanović, koji su sjedjeli za rulet stolom i D.M., radnik u automat klubu, koji se nalazio na prostoru iza pulta. Okrivljeni Konatar je povikao “pljačka”, odgurnuo K.I. i R.M., potom usmjerio pištolj prema D.M. i glasno povikao “pare,pare..”, prišao mu i otvorenom šakom desne ruke zadao više udaraca u predjelu glave, tražeći ključ od sefa. Kada je D.M. odgovorio da nema ključa okrivljeni Konatar ponovo je povikao “pare, pare”, nakon čega je D.M. uzeo sa pulta novčanik u kojem se nalazilo 350 eura i dao ga okrivljenom. Posle toga Konatar je potrčao ka izlaznim vratima kladionice i tom prilikom u pravcu oštećenog Jovanovića, koji se nalazio pored izlaznih vrata kladionice, ispalio jedan metak, nanoseći mu ustrelnu ranu u lijevoj strani grudnog koša. Uslijed iskrvarenja, neposredno nakon toga kod oštećenog Jovanovića nastupila je smrt. Okrivljeni su vozilom, kojim je upravljao okrivljeni Vuletić, pobjegli sa lica mjesta i podijelili oduzeti novac, navodi se u optužnici.

Bonus video: