KADROVSKE PROMJENE U UPRAVI POLICIJE

Potvrđeno pisanje "Vijesti": Goranović i zvanično na čelu CB Nikšić, Žižić novi šef u Lazovićevom odjeljenju

Dejan Knežević izabran je za načelnika novog Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droga u Sektoru za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije
6660 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 12.06.2019. 15:38h

Kao što su juče prenijele "Vijesti", a danas je potvrđeno iz policije, novi načelnik Centra bezbjednosti Nikšić je Tihomir Goranović.

Goranović je sada bio angažovan u Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije MUP-a dok je prije toga bio načelnik Odjeljenja bezbjednosti Plužine.

Takođe, iz Uprave policije je saopšteno da je dosadašnji načelnik CB Nikšić Milorad Žižić od danas načelnik novog Odsjeka za suzbijanje teških krivičnih djela u novoformiranom Sektoru za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Tim novoformiranom sektorom rukovodi nedavno imenovani Zoran Lazović.

Dejan Knežević izabran je za načelnika novog Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droga u Sektoru za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Knežević je do sada bio angažovan u Specijalnom policijskom odjeljenju, a prethodno je bio rukovodilac Odsjeka za borbu protiv droge u Sektoru kriminalističke policije.

Mirko Banović izabran je za načelnika novog Odsjeka za posebnu operativnu podršku u Sektoru za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. Banović je do sada bio angažovan u Sektoru za obezbjeđenje ličnosti i objekata, a prije toga je bio v.d. komandant Specijalne antiterorističke jedinice koja se sada zove Protivteroristička jedinica.

Kako je saopšteno, kolegijum direktora Uprave policije je danas, sagledavajući potrebe službe, a shodno novoj organizacionoj strukturi, donio odluku o kadrovskim promjenama kao i postavljenju tri rukovodioca na nova radna mjesta predviđena Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Uprave policije koji je nedavno usvojen.

Kolegijum će, dodaje se, i u narednom periodu sagledavati potrebe službe, a shodno tome i dalje kadrovske promjene.

Iz Uprave policije podsjećaju da je novim Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji predviđena reorganizacija poslova i zadataka u mnogim segmentima, kao i sistematizacija novih organizacionih jedinica, a sve, kako su kazali, sa ciljem još efikasnijeg obavljanja policijskih poslova i zadataka, posebno u borbi protiv organizovanog kriminala.

"Cilj je da Uprava policije, na što jednostavniji i brži način, uz angažovanje svakog pojedinca na radnim mjestima na kojima može dati svoj maksimum, postiže što bolje rezultate, u skladu sa evropskim standardima kojima naša policija teži i organizaciono i u radu i djelovanju", zaključuje se u saopštenju.