Uhapšene tri osobe osumnjičene za ubistvo Milića, pronađeno oružje, silikonske maske...

Bogdan Milić je ubijen 11. juna u pucnjavi na Cetinju
58643 pregleda 16 komentar(a)
Ažurirano: 20.06.2019. 10:06h

Specijalno državno tužilaštvo tvrdi da je rasvijetlilo ubistvo Bogdana Milića (37).

Uhapšeni su Lazar Nedović (20), Žarko Pejaković (19) i Mošo Paović (18) "koji su bliski jednoj organizovanoj kriminalnoj grupi".

Načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević kazao je da su osumnjičeni krivično djelo počinili u saučesništvu sa još dva lica .

"Osumnnjičeni su lišeni slobode 14.06. Pronađeno je oružje koje je korišćeno prilikom izvršenja krivičnog djela, silikonske maske, kačketi... ", rekao je Pavićević.

Dodao je da se aktivnosti na rješavanju slučaja nastavljaju...

Specijalni tužilac Saša Čađenović kazao je da je osumnjičenima nakon saslušanja u tužilaštvu, određeno zadržavanje do 30 sata i da im se na teret stavlja da su izvršili teško ubistvo.

Na pitanje šta je motiv ubistva Milića i da li su osumnjičeni povezani sa škaljarskim ili kavačkim klanom, Čađenović je odgovorio da zbog faze postupka o tome ne može govoriti.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković i pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zoran Lazović.

Milić je ubijen 11. juna u pucnjavi na Cetinju.

"Vijesti" su juče objavile da su četvorica Cetinjana saslušana zbog ubistva Milića i ranjavanja Gorana (48) i Dragana Vušurovića (33) i Marka Vujačića (48).

“Vijestima” je ranije nezvanično rečeno da je ovaj napad navodno nastavak rata kriminalnih klanova.

Milić je bio na optuženičkoj klupi tokom sudskog procesa za ubistvo Nemanje Medina - istovremeno kada su Vladimir Ulama i Darko Mijović oslobođeni optužbi da su ubili Petrovčanina, i on je oslobođen krivice da im je pomagao u skrivanju nakon zločina.

I Vujačić koji je ranjen u napadu, hapšen je nakon nestanka Medina.

Mijović je početkom maja likvidiran u njemačkom gradu Forst, a tada je ubijen i Nikola Jovanović zvani Debeli.

Bonus video: