Istraga o ubistvu Bogdana Milića: Paovića saslušavali skoro pet sati

U tužilaštvu kojim rukovodi Milivoje Katnić, saslušanje je počelo u podne, a osumnjičeni osamnaestogodišnjak iz zgrade je izveden oko 16.40 minuta
19792 pregleda 2 komentar(a)
Policija ispred Specijalnog tužilaštva (ilustracija), Foto: Savo Prelević
Policija ispred Specijalnog tužilaštva (ilustracija), Foto: Savo Prelević

Cetinjanin Mošo Paović juče je duže od četiri sata saslušavan u Specijalnom državnom tužilaštvu, u istrazi o ubistvu Bogdana Milića 11. juna.

U tužilaštvu kojim rukovodi Milivoje Katnić, saslušanje je počelo u podne, a osumnjičeni osamnaestogodišnjak iz zgrade je izveden oko 16.40 minuta.

Prema informacijama “Vijesti”, policija traga za još dvojicom Cetinjana koji su navodno učestvovali u zločinu, od kojih je jedan, tvrdi izvor, već jednom saslušan na početku istrage. Predstavnici tužilaštva i Uprave policije prekjuče su i zvanično saopštili da su Paović, Lazar Nedović (20) i Žarko Pejaković(19) osumnjičeni za ubistvo njihovog sugrađanina.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, istražitelje su do ubica odveli otisci i DNK tragovi, koje su forenzičari pronašli na mjestu ubistva, ali i na oružju korišćenom tokom likvidacije.

U pucnjavi u jednom cetinjskom kafeu, tokom koje je Milić zadobio smrtonosne povrede, ranjeni su Marko Vujačić (48), Dragan Vušurović (33) i Goran Vušurović (48). Nijesu sjedjeli za istim stolom sa ubijenim.

Policajci i tužioci saopštili su da su Paović, Nedović i Pejaković osumnjičeni da su planirali, pripremili i izvršili ubistvo Milića, u saučesništvu sa još najmanje dva lica.

Načelnik podgoričkog Centra bezbjednosti Milovan Pavićević rekao je da su uhapšene osobe “bliske jednoj organizovanoj kriminalnoj grupi”.

“Osumnjičeni su lišeni slobode 14. juna, tri dana nakon izvršenja djela, pod sumnjom da su izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja. Pronađeno je oružje koje je korišćeno prilikom izvršenja krivičnog djela, silikonske maske, kačketi”, rekao je Pavićević.

Objasnio je da su detaljnom pretragom terena na Cetinju, oružje pronašli na brdovitom i nepristupačnom dijelu iznad bivše fabrike ‘Obod’.

“Navedeno oružje i drugi predmeti bili su sakriveni u rancu, tj. torbi koja je bila zakopana u zemlji”, saopšteno je iz policije.

Specijalni tužilac Saša Čađenović nije želio novinarima da priča o motivu osumnjičenih, dok je njegov šef - Katnić, dodao da je osumnjičena grupa djelovala samostalno. “Vijestima” je ranije nezvanično rečeno da je taj napad navodno nastavak rata kriminalnih klanova.