Radošević: Oko izdavanja stana pričao sa Bešovićem, iznajmili ga Knežević i Božović

U optužnici ODT-a Bešović je optužen da je u Ulici Pera Ćetkovića u Podgorici neovlašćeno držao veću količinu eksplozivnih materija, zatim da je zajedno sa Rakočevićem u ulici 4. jula u drugom stanu, takođe, držao veću količinu oružja, municije i eksplozivnih materija, te da je u saizvršilaštvu sa Bulatovićem i Vukašinovićem u Aerodromskoj ulici u Podgorici, takođe, neovlašćeno držao veću količinu oružja, municije i eksplozivnih materija
9517 pregleda 1 komentar(a)
Bešovića dovode u sud, Foto: Luka Zeković
Bešovića dovode u sud, Foto: Luka Zeković

Oko izdavanja stana u ulici 4.jula razgovarao sam sa Filipom Bešovićem, a kasnije sam saznao da su taj stan ustvari iznajmili Filip Knežević i Sanja Božović.

To je naveo svjedok Nikola Radošević, na suđenju Bešoviću, Goranu Rakočeviću, Luki Bulatoviću i Dejanu Vukašinoviću optuženima za nedozvoljeno držanje oružja.

Radošević je dodao da ostaje kod izjave koju je dao u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, gdje se isti optuženi, kao i Knežević, Božović, Mario Milošević, Aleksandar Ljumović, Mijajlo Stojanović i Marinko Rajković sumnjiče za ubistvo Miodraga Kruščića i ranjavanje novinarke Olivere Lakić.

Branilac Bulatovića, advokat Miloš Vuksanović, je istakao da je upravo svjedočenje ovog svjedoka potvrda stava odbrane da ovaj postupak ne treba da se vodi, te da se svjedok izjašnjava o postupku koji se vodi pred VDT-om.

"Prepliću se dva postupka, ovaj stan ne egzistira u ovom konkretnom predmetu", dodao je Vuksanović.

Odbrana nije dala saglasnost za čitanje izvještaja o DNK vještačenju, pa će na sljedeći pretres 11. jula pozvati vještaka da pojasni nalaz.

U optužnici ODT-a Bešović je optužen da je u Ulici Pera Ćetkovića u Podgorici neovlašćeno držao veću količinu eksplozivnih materija, zatim da je zajedno sa Rakočevićem u ulici 4. jula u drugom stanu, takođe, držao veću količinu oružja, municije i eksplozivnih materija, te da je u saizvršilaštvu sa Bulatovićem i Vukašinovićem u Aerodromskoj ulici u Podgorici, takođe, neovlašćeno držao veću količinu oružja, municije i eksplozivnih materija.

Bulatović ostaje u pritvoru

Vuksanović je tražio ukidanje pritvora za Bulatovića, pozivajući se, između ostalog, na odluke Evropskog suda za ljudska prava i odluke Vrhovnog suda, dok ej tužiteljka Ana Bošković ocijenila da te odluke suda u Strazburu ne ukazuju na to da mu treba ukinuti pritvor, te da je Bulatoviću upravo Vrhovni sud produžio pritvor pa je očigledno smatrao da se ta odluka ne odnosi na njega. Sutkinaj Larisa Mijušković Stamatović odbila je da pusti bulatovića da se brani sa slobode, smatrajući da još postoji opasnost da će pobjeći ili ponoviti krivično djelo.

Bonus video: