Odbrana predložila da svjedoči Đorđina Marović

Advokat je naveo da vještaci prilikom izračunavanja prihoda nisu uvažili činjenicu da je Miloš Marović živio u porodici i nakon što je stupio u brak
6018 pregleda 2 komentar(a)
Marovići (arhiva), Foto: Svetozar Marović
Marovići (arhiva), Foto: Svetozar Marović
Ažurirano: 24.06.2019. 13:25h

Na ročištu za trajno oduzimanje imovne od osuđenog Miloša Marovića, sina Svetozara Marovića, održanog danas u Višem sudu u Podgorici, odbrana - advokat Dimitrije Dapčević je sudu predložio da se kao svjedok sasluša Đorđina Marović u vezi prihoda koja je ostvarivala porodica Marović.

Pretodno je na ročištu advokat Vladimir Marinkov sudu dostavio dokazni predlog, a sve u sklopu prigovora na nalaz vještaka. On je naveo da vještaci prilikom izračunavanja prihoda nisu uvažili činjenicu da je Miloš Marović živio u porodici i nakon što je stupio u brak.

“Predlažem da se dokazni postupak dopuni, tako što će sud dostaviti vještacima izjavu Đorđine Marović od 21. juna 2019., ovjerenu kod javnog bilježnika u Beogradu u kojoj se u bitnom navodi da je Miloš živio sa ocem i majkom u domaćinstvu i nakon što je stupio u brak”, kazao je predsjednik vijeća sudija Boris Savić, unoseći u zapisnik sadržinu podneska.

Specijalni tužilac Lidija Vukčević je prigovorila ovom iskazu, navodeći da ni po formi ni po sadržini, ne može biti dokaz u ovom postupku.

Nastavak ročišta je zakazan za 18. jul.

Bonus video: