Potjera nadomak Danilovgrada, petoro uhapšeno zbog pljačke benzinske pumpe

Kod uhapšenih su pronađene fantomke, silikonske maske i startni pištolj
59553 pregleda 10 komentar(a)
Automobil uhapšenih, Foto: Uprava policije
Automobil uhapšenih, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 24.06.2019. 18:42h

Podgoričani M.R. (25), L.N. (26), V.M. (35), P.M. (27) i Ž.L. (31) uhapšeni su jutros u policijskoj potjeri nadomak Danilovgrada.

Iz Uprave policije je saopšteno da su službenici podgoričke policije jurili osumnjičene za razbojništvo na jednoj benzinskoj pumpi.

Nakon pljačke razbojnici su automobilom bježali ka Danilovgradu, dok je policija krenula za njiima.

Kolege iz Danilovgrada krenule su im susret i u mjestu Ćurilac postavili zasjedu. Kod uhapšenih su pronađene fantomke, silikonske maske i startni pištolj.

Razbojnici su prije pljačke ukrali automobil Podgoričanina M.B. u naselju Stari Aerodrom, a automobil je nakon hapšenja osumnjičenih vraćen vlasniku u havarisanom stanju.

UP: Uhapšeni osumnjičeni za razbojništvo

Iz Uprave policije je saopšteno da su osumnjičeni uhapšeni jutros oko 4.40 sati:

"Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su jutros oko 04,40 časova, nakon izvršenja teškog krivičnog djela, lišili slobode pet lica za koja se osnovano sumnja da su izvršila krivično djelo razbojništvo u sticaju sa krivičnim djelom sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje i krivičnim djelom uništenje i oštećenje tuđe stvari".

Dežurnoj službi je, kako se navodi, prijavljena pljačka benzinske pumpe „Montenegro Petrol“ u ulici Vojislavljevića u Podgorici, pod prijetnjom pištoljem, a kojom prilikom je ukraden i novac.

"Prilikom izvršenja krivičnog djela izvršioci su bili maskirani odnosno nosili su fantomku, silikonsku masku, kačkete i rukavice. Odmah nakon saznanja o krivičnom djelu službenici policije su koordiniranom akcijom svih operativnih jedinica CB Podgorica započeli plansku potjeru za izvršiocima navedenog krivičnog djela, koji su se nakon izvršenja prethodno otuđenim putničkim motornim vozilom marke VW Vento, podgoričkih registarskih oznaka, uputili u pravcu Danilovgrada. Prilikom potjere na više pozicija izvršioci se nisu zaustavili na policijski znak za zaustavljanje, prilikom čega su ostvarili kontakt sa nekoliko policijskih vozila", saopšteno je iz policije.

Podgoričani su uhapšeni, kako se dodaje, nakon opsežne potjere u mjestu Sladojevo Kopito, u Opštini Danilovgrad.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Petoro uhapšenih će, uz krivičnu prijavu, biti privedeno navedenom tužiocu, zbog sumnje da su počinili navedena krivična djela.

Policijski službenici pronašli su i izuzeli više predmeta za koje se sumnja da potiču iz krivičnog djela.

"I to: pištolj, više potkapa, kapa i rukavica, kao i DVR uređaj za skladištenje snimaka sa video nadzora koji su takođe otuđeni sa benziske pumpe prilikom razbojništva. Kod navedenih lica pronađen je i oduzet novac za koji se osnovano sumnja da je otuđen prilikom izvršenja ovog krivičnog djela. Novac će biti vraćen vlasniku", zaključuje se u saopštenju policije.

Bonus video: