Uhapšene četiri osobe, podnesena krivična prijava: U Podgorici i Nikšiću oduzeto 20 komada oružja, municija...

"Policija je kriminalističkom obradom došla i do sumnje da je D.H. (22) u prethodnom periodu prodao više komada vatrenog oružja I.V."
9313 pregleda 0 komentar(a)
Oduzeto oružje u Podgorici, Foto: Uprava policije
Oduzeto oružje u Podgorici, Foto: Uprava policije

Podgorička i nikšićka policija su u odvojenim aktivnostima u ta dva grada oduzele 20 komada oružja, 926 komada municije i druge predmete. Uhapšene su četiri osobe dok je protiv jedne podnešena krivična prijava.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici Centra bezbjednosti (CB) Podgorica su preduzimajući aktivnosti u cilju pojačane kontrole bezbjednosno interesantnih lica pretresima na više lokacija koje koriste ova lica pronašli i oduzeli: 13 komada vatrenog oružja (od čega dvije automatske puške, pet pušaka i šest pištolja), 778 komada municije različite vrste i kalibra, kao tri okvira, dvije opruge, osam zatvarača i dva gasna cilindra za automatske puške, pribor za čišćenje i mobilni telefon.

"Navedeni predmeti su pronađeni i oduzeti na lokacijama koje koriste B.L. (44), A.S. (25), N.I. (57) i I.V. (25). Policija je kriminalističkom obradom došla i do sumnje da je D.H. (22) u prethodnom periodu prodao više komada vatrenog oružja I.V. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se B.L, N.I, D.H. i I.V. uhapse zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili tri krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su službenici CB Nikšić u cilju pronalaska oružja i eksplozivnih materija u ilegalnom posjedu, na tri lokacije pronašli i oduzeli sedam komada oružja i municiju.

"Pretresima lokacija koje koriste M.Đ. (56), R.K. (48) i R.K. (78), svi iz Nikšića, službenici CB Nikšić su pronašli i oduzeli: pušku italijanske proizvodnje, tri lovačke puške, revolver, vazdušnu pušku marke „IŽ 38”, lovački karabin i 148 komada municije različite vrste i kalibra. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv R.K. (78) podnese krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Pronađeno i oduzeto oružje biće upućeno u Forenzički centar radi vještačenja nakon čega će se tužilac izjasniti o pravnoj kvlaifikaciji dijela u odnosu na pronađeno oružje kod druga dva lica", kazali su iz Uprave policije.

Bonus video: