Optuženima za teško djelo protiv sugurnosti na radu sudiće se u odsustvu

Sudija Bošković je kazao da su optuženi uredno pozvani u sud, ali da se nisu odazvali, te da je suđenje u odsustvu nužan korak u cilju ubrzanja postupka
2065 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada suda u Bijelom Polju, Foto: Savo Prelević
Zgrada suda u Bijelom Polju, Foto: Savo Prelević

Četvorici optuženih iz Smedereva, Podgorice i Nikšića zbog teškog djela protiv opšte sigurnosti u bjelopoljskom Višem sudu u septembru će se suditi u odsustvu.

To rješenje juče je donio sudija Vukomir Bošković, nakon što se Radovan Cvetković (35) iz Smedereva, Aleksandar Nikolić (49) iz Podgorice, Andreas Stole (41) i Željko Tomić (41) iz Nikšića ni juče nisu pojavili na suđenju.

Sudija Bošković je kazao da su optuženi uredno pozvani u sud, ali da se nisu odazvali, te da je suđenje u odsustvu nužan korak u cilju ubrzanja postupka.

Sud je odbio predlog državne tužiteljke Milice Rmandić da se optuženima odredi pritvor zbog nedolaska.

Prema optužnici, Cvetković je 2016. godine u mjestu Krnovo, kao menadžer zaštite životne sredine, zdravlja i bezbjednosti na radu nije postupao po propisima.

On je organizovao posao tako da Nikolić, kao direktor, izvrši pregled opreme za proizvodnju električne energije, a nakon što je uključen agregat došlo je do stvaranja strujnog kola na kablu, na kojem je radio Mladen Damjanović, koji je stradao.

Bonus video: