Istraga o ubistvu Milića: Na čauri trag Nedovića

Lazar Nedović i njegovi sugrađani Mošo Paović i Žarko Pejaković uhapšeni su sredinom prošlog mjeseca zbog sumnje da su dio kriminalne organizacije koja je planirala i izvršila ubistvo Milića
17268 pregleda 2 komentar(a)
Uviđaj nakon ubistva, Foto: Filip Roganović
Uviđaj nakon ubistva, Foto: Filip Roganović

Lazar Nedović ostavio je DNK trag na čauri koju su policijski inspektori pronašli nakon ubistva Bogdana Milića, 11. juna na Cetinju.

To između ostalog piše u Rješenju o zadržavanju tog Cetinjanina, donijetog 16. juna, dan nakon što je uhapšen.

Navodi se da se u izvještaju Forenzičkog centra Danilovgrad od 15. juna konstatuje da je na čauri trag br. 3 - utvrđeno prisustvo manje količine biološkog materijala porijeklom od jedne osobe “a dobijeni rezultat DNK analize ekstremno jako podržava hipotezu da je prisutan biološki materijal osumnjičenog Nedović Lazara”.

Nedović i njegovi sugrađani Mošo Paović i Žarko Pejaković uhapšeni su sredinom prošlog mjeseca zbog sumnje da su dio kriminalne organizacije koja je planirala i izvršila ubistvo Milića.

Dvadesetak dana kasnije još tri osobe su osumnjičene da su učestvovale u ubistvu na Cetinju, 4. jula uhapšen je Danilo Vujović (30), a iz policije su tada saopštili da tragaju za Mitrom Markovićem (25) i Petrom Laličićem (21).

U prvoj Naredbi za sprovođenje istrage protiv Nedovića, Paovića i Pejakovića, navodi se i da su kamere zabilježile kretanje dva napadača.

Objašnjava se da se na snimku video–nadzora izuzetog iz objekta apoteke u zgradi “Kruzer”, oko 17 časova uočava kretanje dvije osobe obučene u svijetlu i tamnu duksericu, sa kapuljačama na glavama.

Piše da su došli iz pravca Ulice Baja Pivljanina iza zgrade i da su se potom uputili pješačkom stazom u pravcu kafea “Portun”, gdje je izvršeno krivično djelo na štetu Milića. “Oko 17:12 časova vidi se ketanje prethodno opisana dva lica, kako se trčećim korakom, pješačkom stazom iz pravca UO “Portun” udaljavaju sa gornje strane zgrade “Kruzer”, gdje se na prednjoj kameri instaliranoj na objektu apoteke uočavaju predmena lica kako pretčavaju Ulicu Baja Pivljanina, nastavljaju kretanje dalje Omladinskom ulicom u pravcu naselja Gipos”, piše u Naredbi za sprovođenje istrage.

U tom dokumentu Specijalnog državnog tužilaštva navodi se da su Nedović i još jedna sada istražiteljima nepoznata osoba, tog 11. juna obaviješteni da se Milić nalazi na terasi lokala “Portun”: “Osumnjičeni Nedović ispalio je više projektila iz vatrenog oružja - pištolja, prema oštećenom Miliću, nanoseći mu više tjelesnih povreda, usljed kojih je nastupila smrt”.

Navodi se da je istovremeno ta druga osoba ispalila više projektila u pravcu Dragana Vušurovića, Gorana Vušurovića i Marka Vujačića ”u namjeri da ih liši života, nanoseći im tjelesne povrede”.

U saopštenju Uprave policije od prošle sedmice, navodi se da inspektori te institucije vjeruju da je Laličić jedan od saizvršilaca krivičnog djela u kojem je Milić smrtno stradao.

Oružje, municija, telefoni...

U prostorijama u kojima stanuje Žarko Pejaković pronađeno je i vatreno oružje, puška i preko 70 komada municije za šta nije imao dozvolu.

“Takođe ovom prilikom pronađena je i privremeno oduzeta dukserica bijele boje sa kapuljačom, jedan par hirurških rukavica, više mobilnih telefona. Navedeno ukazuje da je Pejaković za potrebe kriminalne organizacije čuvao oružje i municiju koji su namijenjeni za izvršenje krivičnih djela za potrebe kriminalne organizacije”. Pretresom prostorija koje koristi Paović, pronađeno je 7-8 mobilnih telefona kao i druga elektronska oprema koja služi za komuniciranje, dok je prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi Nedović, pronađeno više mobilnih aparata, SIM kartice, foto–aparat i druga elektronska oprema koja služi za komunikaciju na daljinu i za eventualno praćenje.

“Nemam veze sa kriminalom”

Vujović je juče saopštio da je pušten da se brani sa slobode, nakon što su istekla 72 sata određenog mu zadržavanja.

U pismu dostavljenom medijima, konstatuje da apsolutno nema veze sa tragičnim događajem na Cetinju.

“Kao i svakom normalnom čovjeku, veoma mi je žao zbog ove tragedije. Godinama se bavim posredovanjem u prometu nekretnina i rentiranjem istih u Budvi. Nažalost, nesrećni splet okolnosti učinio je da se ja, kao vlasnik firme koja se bavi rentiranjem apartamana, nađem u toj ni malo prijatnoj situaciji. Svi mi koji se bavimo tom djelatnošću izloženi smo određenim neprijatnostima i rizicima jer nikad do kraja ne znamo ko su lica koja iznajme apartman. Istina je da sam ljubitelj oružja, kao i da je policija kod mene pronašla oružje i municiju bez dozvole. To je lično moja krivica i za to ću odgovarati pred sudom. Ali osjećao sam moralnu i profesionalnu obavezu da se obratim javnosti nakon ovog što sam preživio, jer ja nisam član nikakvog klana niti kriminalne organizacije niti poznajem lica bliska tim organizacijama. Želim da zamolim medije da ne iznose u javnosti zaključke i presude prije nadležnih organa jer takvim djelovanjem samo ugrožavaju moju ličnu i bezbjednost moje porodice”, napisao je Vujović.

Bonus video: