Uhapšeno osmoro, oduzeti heroin i kokain

U pretresima pronađeno i oduzeto oko 2,4 kilograma heroina, 35 grama kokaina i 100 raznih vrsta tableta koje se nalaze na listi opijata
20899 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Osmoro osoba je uhapšeno, dok se za jednim osumnjičenim traga, nakon današnjih pretresa stanova i drugih prostorija na 11 lokacija, u policijskoj akciji "Tobacco", usmjerenoj na otkrivanje, sprječavanje i suzbijanje ulične prodaje droga u Podgorici.

Uhapšeni su S.Č. (46), G.V. (54), N.V. (33), Z.P. (39), V.R. (37) i A.Š. (38), svi iz Podgorice i D.Lj. (39) i M.R. (27) iz Nikšića. Oni se terete za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Policija traga za I.V. (37) iz Podgorice zbog istog krivičnog djela, saopšteno je iz Uprave policije.

Današnjim pretresima pronađeno je i oduzeto oko 2,4 kilograma heroina, 35 grama kokaina i 100 raznih vrsta tableta koje se nalaze na listi opijata. Procesuirane su 24 osobe.

"Danas je slobode lišeno osam lica osumnjičenih da su se duži vremenskli period bavila tzv. uličnom prodajom opojnih droga, dok se za jednim osumnjičenim licem intenzivno traga", saopšteno je iz policije.

Tokom višemjesečne akcije „Tobacco“, kako se navodi, policijski službenici su, uključujući i današnju krivičnu prijavu, nadležnom državnom tužiocu protiv 14 osoba podnijeli 13 krivičnih prijava zbog počinjenih krivičnih djela neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje opojnih droga. Takođe, protiv još 10 lica podnijete su prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

U prethodnom periodu, tokom navedene akcije, zaplijenjeno je još 256 grama heroina, 80 grama kokaina, 522 grama smješe za miješanje opojnih droga radi dobijanja na količini i 42 tablete sa liste opijata.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su se osumnjičena lica duži vremenski period bavila stavljanjem u promet opojnih droga kokain i heroin. Pronađena i oduzeta opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja. Sva lica će biti uz krivičnu prijavu privedena državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici radi daljeg postupanja", zaključuje se u saopštenju policije.

Bonus video: