Vujović i Stojić upadali, Stijović čuvao stražu?

Policijski inspektori vjeruju da su Vujović i Stojić sa fantomkama na glavi upali u prodavnicu, dok je Stijović napolju čuvao stražu
9454 pregleda 0 komentar(a)
Nožem prijetili, pa otimali novac (ilustracija), Foto: Shutterstock
Nožem prijetili, pa otimali novac (ilustracija), Foto: Shutterstock

Budvanska kriminalistička policija uhapsila je srpske državljane Jovana Vujovića (20) iz Zrenjanina, nastanjenog u Budvi, Beograđanina Sergeja Stojića (18), kao i Bojana Stijovića (20) iz Budve, zbog sumnje da su počinili dva razbojništa u lancu radnji “Mega market”.

Kako je saopšteno, policijski inspektori vjeruju da su Vujović i Stojić sa fantomkama na glavi upali u prodavnicu, dok je Stijović napolju čuvao stražu.

“Oni su, kako se sumnja, maskirani ušli u prostorije marketa i uz prijetnju nožem zatražili da im se preda novac. Radnik obezbjeđenja je pokušao da ih spriječi, a Vujović ga je ranio nožem i nanio tjelesnu povredu u predjelu grudi. Nakon toga osumnjičeni su se dali u bjekstvo”, rečeno je “Vijestima” u policiji.

Ista grupa mladića, prema navodima iz policije, stoji i iza razbojništva u supermarketu u naselju Podkošljun, kada je maskirani napadač oko 22 časa 20. juna upao u punu prodavnicu i od kasirke uzeo 2.000 eura.

“Sumnja se da je te večeri Vujović sa pištoljem upao u radnju, dok je napolju stražario Stijović. On je maskiran uz prijetnju pištoljem od radnice otuđio oko 2.000 eura”, naveli su u policiji.

Tvrde da je ista grupa osumnjičena i za razbojništvo krajem maja u kiosku Tabacco shop, u centru Budve.

Sumnja se da je Vujović, uz prijetnju elektrošokerom, od radnice tada ukrao 260 eura. Logistiku mu je i tada pružio Stijović, koji je stražario. Budvanska policija rasvijetlila je i pokušaj pljačke zlatare Celje u budvanskom Starom gradu od početka maja.

Uhapšen je Čačanin Vladan Lazarević (19), dok je potjernica raspisana za njegovim prijateljima i sugrađanima Milošem Stefanovićem (20) i Markom Jovićevićem (20).

Čačani su početkom maja maskirani ušli u zlataru i uz prijetnju pištoljem od radnice zatražili novac i zlato, ali nisu uspjeli u toj namjeri. Oni su se radnici obratili na engleskom i tražili joj da im da novac, ali je pljačku spriječio komšija koji je ušao u zlataru nakon što je čuo vrisak radnice.

Razbojnici su pobjegli a maske su pronađene na plaži Brijeg od Budve. Uspjeli su i da napuste Crne Goru.

Policija je, međutim, uhapsila Lazarevića kada je pokušao ponovo da uđe u Crnu Goru.

Bonus video: