Svjedok na suđenju Medojeviću i Nikoliću: Plaćen zakup za kuću, nije bilo pranja novca

Nebojša Medojević i biznismen iz BiH Momir Nikolić, optuženi su da su tokom 2016. na teritoriji Crne Gore organizovali kriminalnu organizaciju sa ciljem vršenja krivičnog djela pranje novca, radi sticanja nezakonite dobiti i moći
5450 pregleda 12 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević

Svjedok Ksenija Kljajić danas je svjedočila u podgoričkom Višem sudu u nastavku suđenja lideru Pokreta za Promjene Nebojši Medojeviću i još jedanaest okrivljenih za pranje novca i stvaranje kriminalne organizacije.

Ispričala da je već dala izjavu kod specijalnog tužioca, u periodu koji je bo težak za nju, jer je podignuta optužnica protiv njenog brata Andrije.

“Uoči izbora 2016. godine, za potrebe kampanje iznajmila sam kuću preko ovlašćene agencije. Platila sam svojim novcem 10.000 eura zakup te kuće i proviziju za tu agenciju. Potpisala sam ugovor, koji je ovjeren u sudu. Ovih 10.000 eura dala sam aktivisti DF-a kojeg zovu “Šćepo”", rekla je svjedokinja i pokazala na optuženog Željka Šćepanovića.

Specijalni tužilac Lidija Vukčević je prigovorila svjedočenju, jer smatra da je suprotan odbrani okrivljenog Šćepanovića.

Advokati odbrane Dražen Medojević i Dušan Radosavljević smatraju da njen iskaz nije u suprotnosti sa Šćepanovićevom odbranom.

Okrivljeni Nebojša Medojević je primjetio da je Ksenija Kljajić istinito svjedočila.

“Radilo se o realnoj transakciji. Plaćen je zakup kuće za potrebe kampanje 2016. godine, odnosno za smještaj stranog konsultanta. Ovdje nema ni jednog elementa krivičnog djela pranja novca. Ne postoji fiktivan posao. Ne pominjem se ni ja, ni Momir Nikolić. Nije bilo tajnosti posla, niti fiktivno, što je smisao pranja novca”, smatra Medojević.

Danas su svjedočili Nemanja V. Mijović, koji je ostao kod izjave u tužilaštvu i Filip Lj. Ćirović i Aleksandra P. Radonjić, te svjedok Nebojša M. Miranović koji je ostao kod svoje izjave u tužilačkoj istrazi.

Lider PzP-a Nebojša Medojević i biznismen iz BiH Momir Nikolić, optuženi su da su tokom 2016. godine na teritoriji Crne Gore organizovali kriminalnu organizaciju sa ciljem vršenja krivičnog djela pranje novca, radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

Suđenje se nastavlja 11. septembra.

Bonus video: