Vukašinović uhapšen na kapiji ZIKS-a: Sumnja se da je član kriminalne grupe

"Ovo kriminalno udruženje se sumnjiči za izvršenje krivčnog djela teško ubistvo na štetu M.K, krivičnog djela teška tjelesna povreda na štetu O.L i krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", navode iz policije
27808 pregleda 1 komentar(a)
Ranije privođenje Vukašinovića u tužilaštvo, Foto: Boris Pejović
Ranije privođenje Vukašinovića u tužilaštvo, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.07.2019. 23:22h

Podgoričanin Dejan Vukašinović (36) uhapšen je danas na izlaznoj kapiji Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS), po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu.

Sumnja da je Vukašinović član kriminalnog udruženja koje je formirao Filip Bešović tokom 2016. godine sa ciljem vršenja teških krivičnih djela protiv života i tijela.

Ovo kriminalno udruženje se takođe sumnjiči za teško ubistvo Miodraga Kruščića i nanošenje teške tjelesne povrede novinarki "Vijesti" Oliveri Lakić.

"Ovo kriminalno udruženje se sumnjiči za izvršenje krivčnog djela teško ubistvo na štetu M.K, krivičnog djela teška tjelesna povreda na štetu O.L i krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. D.V. se u ZIKS-u nalazio zbog počinjenog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a u vezi sa ekspolozivom koji je pronađen u tzv. štek stanu u jednom naselju u Podgorici", navode iz policije.

Krivična prijava protiv Vukašinovića podnijeta je u prethodnom periodu za ova djela.

Kako je saopšteno, osumnjičeni će biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici radi daljeg postupanja.

Bonus video: