Radulović saslušan zbog sumnje da je počinio ratne zločine, negirao krivicu

Nikšićanin sproveden iz zatvora u Spužu u Specijalno državno tužilaštvo
41341 pregleda 26 komentar(a)
Privođenje Radulovića na saslušanje, Foto: Savo Prelević
Privođenje Radulovića na saslušanje, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.08.2019. 18:10h

Nikšićanin Ranko Radulović (60) sproveden je iz zatvora u Spužu u Specijalno tužilaštvo gdje će biti saslušan zbog osnovane sumnje da je počinio ratne zločine protiv civilnog stanovništva na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Radulović je u pritvoru zbog postupka koji se vodi u Višem sudu u Podgorici, a po optužnici Specijalnog tužilaštva, zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i drugih krivičnih djela.

Prema saznanjima "Vijesti" saslušavaju ga na zahtjev istražnih organa Bosne i Hercegovine, koja Radulovića i više osumnjičenih tereti za ratne zločine počinjene u Foči.

On je tokom saslušanja kod specijalna tužiteljka Lidije Vukčević negirao optužbe za ratne zločine.

On je nakon saslušanja vraćen u ZIKS.

Kako su ranije pisali mediji, svjedokinja M. koja je bila među zatočenicama u Karaman-kući, logoru za žene u selu Miljevina, kraj Foče, jednom od najozloglašenijih mjesta u kome su žene silovane i zlostavljane tokom rata u BiH u pisanoj izjavi je navela da je, u noći kada je dovedena, iz stana izveo vojnik koji joj se predstavio kao Ranko Radulović iz Crne Gore, dobrovoljac u jedinici Dragoljuba Kunarca. Radulović ju je, kako je navela u pisanoj izjavi, prvi silovao.

"Tražio je da se skinem. Pitala sam ga zašto i rekla da imam 16 godina. On se naljutio… Skinuo me je i silovao… Bila sam krvava po cijelom tijelu. Primjetila sam da imam posjekotine na rukama. Rekao mi je da mi je bolje da me je on odveo nego da me je silovala veća grupa vojnika”, rekla je svjedokinja M.

Nakon Radulovića, kako je navela silovalo je još nekoliko muškaraca.

Bonus video: