ODT izviđa Lazovića, Nuhodžića i Markovića

Iz Osnovnog državnog tužilaštva saopštili su da je postupak u fazi izviđaja, a da zbog zaštite postupka ne mogu dati više podataka
11389 pregleda 23 komentar(a)
Lazović udara navijača “Crvene zvezde”, Foto: YouTube/Screenshot
Lazović udara navijača “Crvene zvezde”, Foto: YouTube/Screenshot
Ažurirano: 03.08.2019. 14:05h

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici saopštili su da izviđaju jesu li policijski inspektor Marko Lazović, službenik Uprave carina Amar Nuhodžić i službenik Agencije za sprečavanje korupcije Zoran Marković počinili bilo koje krivično djelo na košarkaškoj utakmici između “Budućnosti” i “Crvene zvezde”, 17. aprila u Sportskom centru “Morača”.

“Postupak je u fazi izviđaja. U cilju zaštite interesa postupka ne možemo dati više podataka”, kazali su iz tog tužilaštva “Vijestima”.

“Vijesti” su prije dva dana objavile da je Uprava policije podgoričkom tužilaštvu dostavila spise predmeta sa snimcima iz SC “Morača”.

“Kako bi se utvrdilo da li je bilo koji navijač počinio krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti”.

Lazović je sin pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića, a Nuhodžić sin ministra Unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića.

Marko Lazović, službenik Sektora kriminalističke policije, tukao je te noći navijača “Crvene zvezde”, a Nuhodžić se zaletao ka igračima “Crvene zvezde” prilikom ulaska u dvoranu, uoči zagrijavanja za meč. Na snimcima koji su se proširili društvenim mrežama vidi se kako mlađi Nuhodžić ulazi na teren, vjerovatno iz prvog ili drugog reda sjedišta, koji su tik uz parket, i kao da pljuje gostujuće igrače. On je saopštio da to nije radio.

Marković je ušao na parket i šutirao neki predmet ka igraču “Crvene zvezde” Filipu Čoviću, a zatim i pljuvao u njegovom i pravcu igrača beogradskog kluba.

Uprkos tome, sva trojica su ostala u “Morači” i gledala meč jer niko od nadležnih nije reagovao ni na njihovo ponašanje niti na slično ponašanje drugih gledalaca...

Iz Uprave policije nisu odgovorili zbog čega njih trojica, ali ni ostali navijači koji su se slično ponašali nijesu udaljeni iz SC “Morača”. Iz policije su “Vijestima” prije par dana odgovorili da su Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije upoznali sa događajem u kom je učestvovao Lazović, ali i da se tim bavi Etički odbor, kao i da su o događaju upoznali i državnog tužioca u ODT u Podgorici.

Detaljnije objašnjenje stiglo je iz Ministrarstva unutrašnjih poslova, iz kog su odgovorili da je Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije, nakon što im je Uprava policije dostavila izjavu policijskog službenika Lazovića i snimak incidenta na košarkaškoj utakmici, sprovelo postupak unutrašnje kontrole.

Istakli su da je u tom postupku utvrđeno postojanje osnovane sumnje da se Lazović, dok nije bio na službenoj dužnosti, ponašao i postupao suprotno kodeksu policijske etike i da su zbog toga izvještaj o izvršenoj kontroli, sa spisima predmeta, dostavili Etičkom odboru. U odgovorima dostavljenim prije nekoliko dana dodali su da će, ukoliko Etički odbor, kao nadležno tijelo, utvrdi da je postupanje policijskog službenika bilo suprotno Kodeksu policijske etike, predmet biti dostavljen na dalje postupanje Upravi policije.

I oni su potvrdili da je “nakon obavljenih konsultacija sa postupajućim državnim tužiocem Osnovnog državnog tužilaštva Podgorica, izvještaj o izvršenoj kontroli, sa spisima predmeta, dostavljen tom tužilaštvu na dalji postupak”.

Bonus video: