Berane: Provalio u garažu, pa zapalio automobil?

Vlasnik vozila sumnja da je isti počinilac i protekle subote obio njihovu garažu, u kojoj tada nije bilo automobila
12096 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Automobil službenika CEDIS-a, Miljana Vukovića, zapaljen je sinoć oko dva sata poslije ponoći u Ulici 29. novembra u Beranama.

Automobil "pežo 208" je bio parkiran u garaži, a Vuković je "Vijestima" rekao da je nepoznati počinilac obio katanac, odnosno provalio u garažu i potom zapalio vozilo.

"Vjerovatno je isti počinilac protekle subote obio našu garažu, ali se, kako nismo bili u Beranama, automobil nije bio u garaži, završilo na tome. Sinoć je provala ponovljena i automobil zapaljen, pri čemu je napravljena potpuna šteta", rekao je Vuković.

On je objasnio da je automobil nakon uviđaja mogao samo da bude prebačen na otpad, a da je u znatnoj mjeri u požaru oštećena i garaža.

Miljan Vuković i njegova supruga Sonja, koja je glavni gradski arhitekta, kazali su da ni u primisli nemaju naznaka ko bi mogao da im to učini.

"Radimo svoje poslove korektno i profesionalno, nemamo neprijatelja i zaista ne znamo zašto bi neko ovo uradio", kazali su supružnici Vuković.

Vatrogasci su sinoć spriječili da se požar prenese na susjedne garaže i da šteta bude mnogo veća. Policija i osnovni državni tužilac tuži su jutros obavili uviđaj i izuzeli dokazni materijal.

U Beranama je prije desetak dana, u ulici Miljana Tomičića, zapaljen automobil načelnika Komunalne policije u tom gradu, Aleksandra Ojdanića. Iz Opštine Berane i ovaj slučaj, kao i prethodni, povezuju sa napadom na njihove službenike koji profesionalno rade svoje poslove.

Bonus video: