Osumnjičeni za ubistvo Bogdana Milića uhapšeni u Hrvatskoj

Osumnjičenima je određen ekstradicioni pritvor, nakon čega će crnogorske vlasti tražiti njihovo izručenje
17186 pregleda 0 komentar(a)
Sa uviđaja nakon ubistva, Foto: Filip Roganović
Sa uviđaja nakon ubistva, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 16.08.2019. 17:26h

Cetinjani Mitar Marković (25) i Petar Laličić (20), koji se sumnjiče za učešće u ubistvu Bogdana Milića i ranjavanje tri osobe 11. juna na Cetinju, uhapšeni su juče u Šibeniku, potvrđeno je Televiziji Vijesti iz vrha crnogorske policije.

Iz policije je saopšteno da su obojica imali falsifikovane hrvatske pasoše.

Oni su se, kako saznajemo, tokom saslušanja branili ćutanjem.

Osumnjičenima je određen ekstradicioni pritvor, nakon čega će crnogorske vlasti tražiti njihovo izručenje.

Sredinom juna, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uhapšeni su Lazar Nedović, Mošo Paović i Žarko Pejaković, samo nekoliko dana poslije ubistva Milića, koje je usko povezano sa nekim ranijim obračunima na Cetinju ali i sa likvidacijom Darka Mijovića i Nikole Jovanovića, u maju u Njemačkoj.

Ubijeni Milić, baš kao i Mijović i Jovanović, važili su za osobe bliske „škajarskom“ klanu.

Imao dva dokumenta sa različitim identitetima

Iz Uprave policije je saopšteno da su uhapšeni imali falsifikovana inostrana dokumenta.

"Od čega P.L. dva dokumenta sa različitim identitetima, zbog čega je obojici od strane nadležnog suda u Hrvatskoj određen istražni zatvor zbog krivičnog djela krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja iz KZ Hrvatske", navodi se u saopštenju.

Nakon završetka tog postupka u Hrvatskoj, a po prijemu molbe za izručenje od strane nadležnih organa Crne Gore, biće pokrenut ekstradicioni postupak radi izručenja dvojice uhapšenih, ističu iz policije.

"Ova dva lica se potražuju u vezi sa istim događajem u kojem je, 11.06.2019. godine, lišen života B.M. u Cetinju dok su tri lica zadobila povrede. P.L. se, naime, potražuje na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi po naredbi o proširenju istrage SDT zbog KD stvaranje kriminalne organizacije, KD teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok se M.M. potražuje radi obezbjeđenja prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega po naredbi o proširenju istrage SDT zbog KD stvaranje kriminalne organizacije, KD teško ubistvo u pokušaju putem pomaganja u sticaju sa KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz policije.

Bonus video: