Tužilaštvo: Policajci vidjeli da Šćepanović ima pištolj

Policija traga za Bjelopoljcem koji se sumnjiči za napad na službeno lice i nedozvoljeno držanje oružja
11624 pregleda 3 komentar(a)
Incident se odigrao u centru grada, Foto: Jadranka Ćetković
Incident se odigrao u centru grada, Foto: Jadranka Ćetković

Policija traga za Bjelopoljcem Dejanom Šćepanovićem zbog sumnje da je počino krivična djela “napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti’, u sticaju sa krivičnim djelom “nedozvoljeno držanje oružja”, saznaju “Vijesti” iz Tužilaštva.

Šćepanović je u četvrtak u centru Bijelog Polja izazvao incident, nakon što su pokušali da ga pretresu u jednom ugostiteljskom objektu.

Na očigled velikog broja prolaznika i više očevidaca, Šćepanović je po izlasku iz kafića navodno izvadio pištolj i uperio ga u jednog od policajaca, dok je iz Uprave policije “Vijestima” saopšteno da nije bilo nikakvog potezanja pištolja.

“Jedna bezbjednosno interesantna osoba je uspjela da napavi pometnju u trenuku dok je pokušavala da izađe iz kafića, a nikakve tuče niti potezanja pištolja nije bilo. Bjelopoljac D.Š. se nalazio u društvu bezbjednosno interesantnih osoba, što je bio razlog što su službenici policije pokušali da ih identifikuju. U tom trenutku D.Š. je napravio pometnju i zapeo za jednog policajca, ali tuče nije bilo niti potezanja pištolja”.

“Vijestima” je ranije nezvanično rečeno da su nepoznate osobe nakon incidenta potezale pištolje, ali da do pucnjave nije došlo.

Više očevidaca je izjavilo da su kod Šćepanovića vidjele pištolj i da on nije pobjegao već je nekoliko metara odšetao rame uz rame sa jednim policajcem, nakon čega se udaljio prema nikoljačkom mostu.

Iz Tužilaštva je redakciji “Vijesti” potvrđeno da su policijski službenici vidjeli da Šćepanović ima pištolj i da tragaju za njim, ali da niko od svjedoka nije potvrdio da je bilo i tuče. Šćepanović je ranije osuđen u podgoričkom Višem sudu na pet i po godina zatvora zbog pokušaja ubistva sugrađanina Vuka Moračanina, u julu 2007. godine, ali je Apelacioni sud preinačio kaznu na četiri godine zatvora.

Više godina je proveo i u zatvorima u inostranstvu.

Bonus video: