Šef udario radnika, Klica nije vidio?

Šuškavčević bi trebalo da danas da izjavu o incidentu na radnom mjestu, tvrdi da Bečanović pokušava da mu podmetne
20841 pregleda 17 komentar(a)
Bečanović i Šuškavčević  (prvi i treći slijeva), Foto: Privatna arhiva
Bečanović i Šuškavčević (prvi i treći slijeva), Foto: Privatna arhiva

Nadzornik Nacionalnog parka “Skadarsko jezero” Momir Bečanović prijavio je policiji da ga je njegov pretpostavljeni Aco Šuškavčević udario u prisustvu direktora tog preduzeća Nenada Ivanovića i prvog čovjeka Nacionalnih parkova Crne Gore (JPNPCG) Elvira Klice.

Bečanović je policiji u četvrtak prijavio da ga je Šuškavčević jako udario šakom u grudi nakon polemike na sastanku u zgradi NP–a “Skadarsko jezero” 26. juna. Šuškavčević to negira, a iz JPNPCG–a su, na pitanja upućena Klici i Ivanoviću, odgovorili da nijesu vidjeli da je Bečanović udaren.

Šuškavčević tvrdi da je riječ o “notornoj neistini i pokušaju da mu podmetne, zato što je Bečanovićev sin prethodno ostao bez posla” u tom preduzeću.

“Nisam ga udario. Pokušava da mi smjesti… Svakom mogu da pogledam u oči”.

On je kazao “Vijestima” da će se danas odazvati pozivu policijskog inspektora koji ga je zvao da u Centru bezbjednosti da izjavu.

Bečanović ističe “da strahuje za svoj život otkad mu je Šuškavčević jedan od dva šefa”.

U prijavi policiji u koju su “Vijesti” imale uvid navodi da je 26. juna bio dežurni nadzornik u NP–u “Skadarsko jezero”, te da je oko 20.45 časova otišao u kontrolu i obilazak Upravne zgrade i u sali zatekao Klicu, Ivanovića i nekoliko radnika koji rade na naplatnom punktu i njihovog šefa Šuškavčevića.

“Kada sam ušao u salu, upitao sam Ivanovića kada ćemo dobiti frižider. On mi je uzvratio pitanjem: ‘Hoćete li televiziju ili frižider?’ Odgovorio sam: ‘Televiziju ćemo dobiti kada maknemo Šuškavčevića sa mjesta predsjednika sindikata’. Na ove moje riječi, Šuškavčević mi se obratio: ‘Hajde, gubi se odavde, ti ćeš mene da smijeniš’. Ja sam na to rekao: ‘Ja’, a on je tada ustao sa stolice i zadao mi udarac zatvorenom šakom u predjelu grudi, od čega mi je nakratko zastao dah. Na njegov udarac nijesam reagovao, već sam odmah napustio salu, a on je krenuo za mnom i ispred sale me uhvatio jednom rukom za vrat. U tom trenutku je direktor Ivanović izašao i obratio nam se riječima: ‘Ne svađajte se, niste djeca’”, navodi Bečanović u prijavi.

Potom je, kako piše u prijavi, otišao u prostoriju u kojoj borave dežurni čuvari, odakle je pozvao šefa Službe zaštite Dražena Ivanovića, kojeg je “obavijestio šta se dogodilo”.

“On me je pitao da li treba da me zamijeni, ako se osjećam loše, međutim, ja sam to odbio i rekao mu da ću odraditi smjenu do kraja iako imam bolove u grudima od udarca”.

Bečanović napominje da je sačinio službenu zabilješku, a događaj kratko opisao i u patrolnom listu, nadajući se da će direktori postupiti po tome.

“To se nije desilo, pa sam prinuđen da se obratim vama da preduzmete sve mjere i radnje iz vaše nadležnosti, kako bi Šuškavčević bio adekvatno sankcionisan”, piše u prijavi upućenoj policiji.

“Nisam ga udario. Pokušava da mi smjesti…Svakom mogu da pogledam u oči”, kaže Šuškavčević

Ivanović nije htio u telefonskom razgovoru da novinaru opiše šta se desile te večeri i da li je sankcionisan neko od aktera incidenta.

Postupak nijesu pokretali jer su “regulisali odnose”

Iz JPNPCG–a su odgovorili da nije bilo osnova da pokrenu postupak jer su Bečanović i Šuškavčević “regulisali odnose”.

“Nadzornik Bečanović je direktora NP–a ‘Skadarsko jezero’ obavijestio da odustaje od pokretanja bilo kojeg postupka protiv šefa Službe zaštite NP–a ‘Skadarsko jezero’, kao i da je sa istim regulisao odnose, shodno čemu, u ovom slučaju nije bilo osnova za pokretanje bilo kojeg postupka od strane JPNPCG–a”, odgovorili su “Vijestima” na pitanja upućena direktorima Klici i Ivanoviću.

Navode da je dana, kada Bečanović tvrdi da je udaren, u sali NP–a “Skadarsko jezero” “organizovana prezentacija i obuka zaposlenih u vezi sa početkom primjene novog sistema elektronske naplate ulaza u NP.

“Prisustvovali su i predstavnici firme koja je izradila softver i vršila obuku, tako da je bilo prisutno oko 20 ljudi. Tokom boravka u navedenoj prostoriji, direktori JPNPCG-a i NP-a ‘Skadarsko jezero’ nisu uočili bilo kakav fizički kontakt ili neprimjereno ponašanje. Direktor NP-a ‘Skadarsko jezero’ je sjutradan od strane nadzornika Momira Bečanovića obaviješten o neprimjerenom događaju kojom prilikom je nadzornika uputio da o istom dostavi izjavu, kao i da podnese prijavu nadležnim organima”.

Bonus video: