Šestorici Tivćana pritvor do 30 dana

Danas ranije iz pritvora je pušten Božidar Božović, za kog tužiteljka nije tražila određivanje pritvora
17112 pregleda 1 komentar(a)
Sa privođenja osumnjičenih, Foto: Zoran Đurić
Sa privođenja osumnjičenih, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.08.2019. 23:38h

Tivćani Srđan Pavlović, Toni Petković, Miloš Petrić, Đuro i Miloš Perović i Rade Samardžić poslati su večeras u Istražni zatvor u Spužu, zbog sumnje da su švercovali kokain.

To je odluka sudije za istragu podgoričkog Višeg suda Miroslava Bašovića, koji im je pritvor odredio na predlog specijalne tužiteljke Mire Samardžić.

Branilac uhapšenih, advokat Ratko Pantović, kazao je "Vijestima" da je nakon saslušanja otkazao punomoć Pavloviću, ali da zbog tajnosti postupka ne može govoriti o razlozima zbog kojih je to učinio. Pojasnio je da je sudija svima odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva i uticaja na svjedoke i saučesnike, a Petkoviću i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Sudija im je odredio pritvor do 30 dana.

Danas ranije iz pritvora je pušten Božidar Božović, za kog tužiteljka nije tražila određivanje pritvora.

Par sati nakon pretresa i hapšenja u Tivtu u kotorskom Osnovnom tužilaštvu saslušan je Saša Petrić u čijoj kući je pronađeno oružje. On je "Vijestima" rekao da je pušten nakon što je dokazao da je oružje pripadalo njegovom ocu, i da nema nikakve veze sa grupom uhapšenom u policijskoj akciji "Manjifiko". I Božović i Petrić uhapšeni su u istoj akciji.

Tivćani su uhapšeni zbog sumnje da su dio kriminalne grupe koju su formirali odbjegli Danilo Đurović i Bane Miletić, a koja je od januara 2019. godine u Crnu Goru iz Kolumbije prošvercovala 18 kilograma kokaina.

Navodno, uhapšeni, Đurović, Miletić i dvije osobe čiji identitet nije saopšten, kokain su prodavali na crnogorskom primorju.

"Vijesti" su ranije, pozivajući se na informacije iz istrage, objavile da SDT u tom postupku ima svjedoka saradnika. Ta informacija zvanično nije potvrđena, ali ni demantovana.

Bonus video: