HAPŠENJA PO NALOGU SDT-A

Nikšićki kavčani uhapšeni zbog droge?

U gradu pod Trebjesom juče uhapšeni Radovan i Pero Mujović, Radosav Vukčević, Milena Kankaraš, A.Đ. i M.M.
33764 pregleda 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 25.08.2019. 11:48h

Nikšićani Radovan (30) i Pero Mujović (19), Radosav Vukčević (34) zvani Raštan, A.Đ. (22), njihova sugrađanka Milena Kankaraš (23) i M.M. (34) iz Beograda, uhapšeni su juče zbog sumnje da su organizovali šverc droge.

Uhapšeni su članovi grupe koja je navodno dio nikšićkog ogranka kavačkog kriminalnog klana.

Iz vrha Uprave policije “Vijestima” je nezvanično rečeno da su u Nikšiću hapsili po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Isti sagovornik kazao je da je uhapšena četvorka osumnjičena za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i nelegalno držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Taj sagovornik kazao je da će uhapšeni biti privedeni na saslušanje u Specijalno državno tužilaštvo.

Njihovo saslušanje nije počelo do zaključenja današnjeg broja “Vijesti”.

Braća Mujović, Vukčević i Kankaraš uhapšeni su oko 16 časova u akciji novoformiranog Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije kojim rukovodi Zoran Lazović.

Radovan Mujović i Vukčević i ranije su hapšeni zbog šverca narkotika.

Hapšeni su više puta, a krajem prošle godine Radovan Mujović saslušan je nakon što je SDT došlo do saznanja da je na spisku za odstrel klanova koje su navodno formirali Erogen Brajović, Igor Vukotić i Ranko Radulović.

Zaštićeni svjedok u tom postupku pred tužiocima je ispričao da su na spisku za likvidaciju i policijski funkcioneri, ali i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Grupa koja je juče uhapšena, prema policijskim informacijama bliska je Novljaninu Dušku Roganoviću.

Roganović je u aprilu 2017. godine teško ranjen, nakon što je eksplodirala naprava podmetnuta pod njegov automobil.

U tom napadu izgubio je obje noge.

Tri mjeseca kasnije u tom gradu ubijen je njegov otac Niko Roganović.

Policija nije rasvijetlila pokušaj ubistva Duška Roganovića ni ubistvo njegovog oca, a navodno to se dovodi u vezu sa ratom kotorskih kriminalnih klanova.

Godinu i po nakon ubistva Nika Roganovića, u Beču je, samo par dana nakon što je izašao iz spuškog zatvora, ubijen njegov sinovac Vladimir Roganović.

Roganovići su navodno bili dio kavačkog kriminalnog klana.

UP: Šestoro uhapšeno, radi se na identifikovanju ostalih članova grupe

Iz Uprave policije je danas zvanično saopšteno da su u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom sproveli akciju „Kargo" i uhapsili šest osoba za koja se sumnja da su se kao članovi kriminalne organizacije duži vremenski period bavili regionalnim krijumčarenjem droge.

"Zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim djelom neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga službenici Uprave policije su juče lišili slobode R.M. (30), R.V. (34), A.Đ. (22), P.M. (19), M.K. (23), sva lica iz Nikšića i M.M. (34) iz Beograda, državljanina Republike Srbije. U prethodnom periodu slobode je lišen J.B. (34) iz Beograda zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojih droga, a za kojeg se sumnja da je član ove kriminalne organizacije", saopšteno je iz policije.

Policija, kako je saopšteno, radi na identifikovanju ostalih članova kriminalne organizacije.

"Sumnja se da je R.M. osnovao kriminalnu orgnaizaciju koja je imala za cilj vršenje krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljenje u promet opojnih droga radi sticanja nezakonite dobiti. Članovi kriminalne organizacije su, kako se sumnja, djelovali po unaprijed određenim zadacima a kriminalno djelovanje planirali i sprovodili na regionalnom nivou duži vremenski period. Policija preduzima intenzivne aktivnosti na identifikovanju ostalih članova ove kriminalne organizacije", saopšteno je iz policije.

Policija je, ističe se, tokom kriminalističke obrade u vezi sa navedenim predmetom pronašla i oduzela oko 93 kilograma marihuane, a koja je, kako se sumnja, bila namijenjena krijumčarenju preko graničnog prelaza Vraćenovići, između Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

"Postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici policija je juče izvšila pretrese stanova i drugih prostorija na više lokacija u Nikšiću i tom prilikom od osumnjičenih lica oduzela više vozila za koja se sumnja da su ilegalno stečena vršenjem navedenih krivičnih djela. Sva osumnjičena lica biće uz krivičnu prijavu privedena Specijalnom državnom tužilaštvu na dalju nadležnost", zaključuje se u saopštenju policije.

Preporučujemo za Vas