Policija traga za još nekoliko nikšićkih kavčana

Prema saznanjima “Vijesti”, policija je tokom akcije u kojoj su nikšićki kavčani uhapšeni došla do sumnje da su se kao članovi kriminalne organizacije duži vremenski period bavili krijumčarenjem droga na regionalnom nivou
41993 pregleda 3 komentar(a)
Policija tvrdi da je Radovan Mujović organizator, Foto: Luka Zeković
Policija tvrdi da je Radovan Mujović organizator, Foto: Luka Zeković

Policija utvrđuje ko je sve prodavao drogu po nalogu Nikšićanina Radovana Mujovića (30), uhapšenog u akciji “Kargo”.

Utvrđuju i da li je upravo taj Nikšićanin osmislio kriminalni posao, ili mu je u organizaciji kriminalne grupe pomogao neko od članova kavačkog kriminalnog klana, kojima je blizak. Mujović, njegova djevojka Milena Kankaraš (23), njegov brat Pero Mujović (19) i njihovi sugrađani Radosav Vukčević (34) zvani Raštan, Aleksandar Đurđevac (22) i M.M. (34) iz Beograda, uhapšeni su prije dva dana zbog sumnje da su organizovali šverc droge na regionalnom nivou.

Oni su saslušani juče u Specijalnom državnom tužilaštvu, po čijem nalogu su i bili pod prismotrom policije. Nakon saslušanja određeno im je zadržavanje do 72 sata.

Svi su pred tužiocem negirali krivično djelo koje im se stavlja na teret, saznaju “Vijesti” od izvora uključenog u istragu.

Uhapšena šestorka navodno je dio nikšićkog ogranka kavačkog kriminalnog klana.

Prema saznanjima “Vijesti”, policija je tokom akcije u kojoj su nikšićki kavčani uhapšeni došla do sumnje da su se kao članovi kriminalne organizacije duži vremenski period bavili krijumčarenjem droga na regionalnom nivou.

Prema navodima policije gro droge koju su uspjeli da prošvercuju završavao je na tržištu Bosne i Hercegovine.

Istražitelji provjeravaju i da li su Nikšićani drogu “slali” u Srbiju.

Na teret im se stavlja da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim djelom neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je ranije uhapsila Beograđanina J. B. (34) da je član Mujovićeve kriminalne organizacije.

Uprava policije juče je zvanično potvrdila informaciju “Vijesti” o hapšenju Nikšićana. U saopštenju iz te institucije objasnili su da sumnjaju da je Radovan Mujović osnovao kriminalnu organizaciju koja je imala za cilj vršenje krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljenje u promet opojnih droga radi sticanja nezakonite dobiti.

Istakli su da su članovi kriminalne organizacije, kako se sumnja, djelovali po unaprijed određenim zadacima:

“A kriminalno djelovanje planirali i sprovodili na regionalnom nivou duži vremenski period. Policija preduzima intenzivne aktivnosti na identifikovanju ostalih članova ove kriminalne organizacije. Policija je tokom kriminalističke obrade u vezi s navedenim predmetom pronašla i oduzela oko 93 kilograma opojne droge marihuana, a koja je, kako se sumnja, bila namijenjena krijumčarenju preko graničnog prelaza Vraćenovići, između Crne Gore i Bosne i Hercegovine”, saopšteno je iz UP-a.

Policija je prije dva dana u Nikšiću pretresla više stanova koje koriste osumnjičeni i od njih oduzela nekoliko luksuznih automobila, zbog sumnje da su ih stekli novcem zarađenim švercom droge.

Grupa nikšićkih kavčana bliska je Novljaninu Dušku Roganoviću, kojeg je policije označavala visokokotiranim članom tog kotorskog klana.

Bonus video: