Kolašinac uhapšen u Budvi: Našli mu pištolj i kriptovani telefon

Peković je kontrolisan i razoružan u jednoj od racija budvanske policije, koja proteklih mjeseci sprovodi pojačane mjere kontrole bezbjednosno interesantnih osoba
14379 pregleda 1 komentar(a)
Racije urodile plodom (ilustracija)
Racije urodile plodom (ilustracija)

Kolašinac Predrag Peković poslat je juče u Istražni zatvor u Spužu, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivih materija.

Odluku o određivanju pritvora do 30 dana donio je sudija za istragu Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević.

Pavićević je “Vijestima” potvrdio da je saslušao osumnjičenog u prisustvu njegovog branioca i da je prihvatio prijedlog tužilaštva da mu odredi pritvor.

Pekovića, nastanjenog u Podgorici, uhapsili su inspektori Odjeljenja bezbjednosti Budva, nakon što su pretresom kod njega pronašli pištolj sa nekoliko metaka u okviru i kriptovani telefon.

Taj Kolašinac kontrolisan je i razoružan u jednoj od racija budvanske policije, koja proteklih mjeseci sprovodi pojačane mjere kontrole bezbjednosno interesantnih osoba.

Sagovornik “Vijesti” iz Uprave policije kazao je da su inspektori Pekovića kontrolisali u jednom budvanskom lokalu, dok je sjedio sa muškarcem kom je navodno tjelohranitelj.

“Od početka turističke sezone svakodnevno pravimo racije u objektima u kojima se okupljaju bezbjednosno interesantna lica. To je i sada rezultiralo oduzimanjem oružja i hapšenjem osumnjičenog. Oružje oduzeto od Pekovića biće poslato na vještačenje u danilovgradski Forenzički centar, kao i kriptovani telefon”, rekao je isti izvor.

Bonus video: