Šofranac iza spuških rešetaka

Sudija za istragu podgoričkog Osnovnog suda odredio pritvor Podgoričaninu osumnjičenom za nedozvoljeno držanje oružja
10795 pregleda 5 komentar(a)
Ne može na slobodu da se opet ne naoruža: Šofranac, Foto: Vesko Belojević
Ne može na slobodu da se opet ne naoruža: Šofranac, Foto: Vesko Belojević

Podgoričanin Marko Šofranac poslat je u spuški Istražni zatvor, nakon što je policija u lokalu u kom je boravio pronašla dva pištolja.

Sudija za istragu podgoričkog Osnovnog suda Miladin Pejović odredio mu je pritvor do 30 dana, prihvatajući predlog Višeg tužilaštva, koje ga sumnjiči da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Sudija Pejović obrazložio je da osnovana sumnja da je Šofranac počinio krivično djelo proističe prvenstveno iz službene zabilješke Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, čiji službenici su i uhapsili Podgoričanina 22. avgusta.

Branilac Podgoričanina, advokat Damir Lekić, kazao je “Vijestima” da je razlog za određivanje pritvora bio opasnost od ponavljanja krivičnog djela, jer je Šofranac već tri puta osuđivan za isto krivično djelo.

Istakao je da je izjavio žalbu na rješenje sudije Pejovića, tražeći da Šofrancu ukine pritvor, jer mu je neosnovano određen.

“O žalbi još nije odlučeno, a žalio sam se, prvenstveno, jer ne postoji osnovana sumnja da je izvršio krivično djelo, s obzirom na to da pištolji nijesu pronađeni u njegovom posjedu, već na određenoj, malo većoj distanci od njega i to u kafani, koja je javno mjesto i u kojoj svakodnevno boravi veći broj ljudi, što je i tom prilikom bio slučaj”, kazao je Lekić.

Dodao je da je očigledno da policija nije ulazila u detalje.

“Već im je samo njegovo ime bilo dovoljno da ga povežu sa tim oružjem”, rekao je advokat Lekić.

Bonus video: