Policija i LGBT Forum Progres osudili napad u Kolašinu

"Policijski službenici OB Kolašin su od oštećenog lica uzeli izjavu i obezbijedili mu medicinsku i svaku drugu vrstu pomoći i podrške", navodi se u saopštenju
3838 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija
Ažurirano: 31.08.2019. 13:55h

Uprava policije i LGBT Forum Progres osudili su napad na pripadnika LGBT zajednice u Kolašinu, a policija u saradnji sa tužilaštvom preduzima dalje aktivnosti na potpunom rasvjetljavanju ovog događaja, navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije i LGBT Foruma Progres.

Tri nepoznate osobe pretukle su trans muškarca na teritoriji opštine Kolašin, saznaju "Vijesti".

"Uprava policije, u saradnji sa oštećenim licem i u kontaktu sa LGBT Forumom Progres, od momenta prijave maksimalno povećeno i profesionalno preduzima sve zakonom propisane mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja napada na oštećeno lice i pronalaska i procesuiranja odgovornih osoba. Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Kolašin su od oštećenog lica uzeli izjavu i obezbijedili mu medicinsku i svaku drugu vrstu pomoći i podrške", navodi se u saopštenju.

Uprava policija, ističu, sa pažnjom i odgovorno postupa po svakoj prijavi nasilja, a sa posebnim senzibilitetom kada su u pitanju osjetljive kategorije među kojima je, kako su kazali, LGBT zajednica.

"Uprava policije i LGBT Forum Progres osuđuju napad na oštećeno lice – pripadnika LGBT zajednice i policija je imala i ima maksimalnu podršku i saradnju LGBT zajednice u procesuiranju kako ovog tako i svih prethodnih slučajeva otkrivanja i procesuiranja odgovornih lica za nasilje nad LGBT osobama zbog njihovog pretpostavljenog seksualnog i rodnog identiteta ili nakon autovanja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: