Zatvorenik pobjegao čuvarima i ušao u taksi: Jurili ga od Kliničkog do City kvarta

“Intervencijom službenika obezbjeđenja UIKS-a, kojom prilikom je došlo do upotrebe sredstava prinude, ručnog spreja sa nadražujućim dejstvom i sredstava za vezivanje, spriječeno je bjekstvo pritvorenog lica”, naveli su iz UIKS-a
20136 pregleda 9 komentar(a)
Istražni zatvor u Spužu (ilustracija), Foto: Boris Pejović
Istražni zatvor u Spužu (ilustracija), Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.09.2019. 09:30h

Pritvorenik Marko Vukčević (21) pokušao je juče da pobjegne zatvorskim čuvarima koji su ga odveli na ljekarski pregled u Klinički centar Crne Gore.

Prema saznanjima “Vijesti”, dok su ga ljekari pregledali, Vukčević je pobjegao iz ordinacije i krenuo da trči ka Krivom mostu, gdje je zaustavio taksi vozilo i uskočio u njega.

Službenici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) koji su jurili za njim, zaustavili su automobil i krenuli u potjeru.

Stigli su ga u City kvartu.

Iz UIKS-a su saopštili da je do pokušaja bjekstva došlo oko 11.30 časova.

“Intervencijom službenika obezbjeđenja UIKS-a, kojom prilikom je došlo do upotrebe sredstava prinude, ručnog spreja sa nadražujućim dejstvom i sredstava za vezivanje, spriječeno je bjekstvo pritvorenog lica”, navodi se u saopštenju iz te institucije.

Dodali su da tom prilikom nije bilo upotrebe sredstava prinude - vatrenog oružja, kako su objavili pojedini mediji.

Objašnjava se da je o događaju obaviještena Uprava policije - Centar bezbjednosti Podogirca, kao i lokalno tužilaštvo:

“Radi eventualnog preduzimanja radnji i mjera iz njihove nadležnosti, a protiv ovog pritvorenika biće sproveden i disciplinski postupak radi utvrđivanja njegove eventualne disciplinske odgovornosti. Takođe, o navedenom događaju obaviješten je i sud koji je imenovanom licu odredio mjeru pritvora”, saopšteno je iz UIKS-a.

U tekstu se navodi da će se ispitati da li je u konkretnom slučaju bilo propusta u postupanju službenika obezbjeđenja:

“Tom prilikom će starješina UIKS-a ocijeniti i da li je u konkretnom slučaju došlo do opravdane i pravilne upotrebe sredstava prinude od strane službenika obezbjeđenja prema pritvoreniku M. V.”, saopšteno je iz UIKS-a.

Vukčević je uhapšen zbog sumnje da je, uz Marka Kažića, odgovoran za podmetanje četiri požara u Podgorici >>>

Bonus video: