Policajci i carinici spriječili krijumčarenje akcizne robe vrijedne oko 200.000 eura

"U toku su dalje mjere i radnje na utvrđivanju identiteta drugih lica koja su eventualno imala učešće u izvršenju ovih krivičnih djela"
8052 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Službenici Uprave policije i Uprave carine su, u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, spriječili krijumčarenje akcizne robe vrijednosti oko 200.000 eura, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

"Pet fizičkih i jedno pravno lice osumnjičeni su da su kao kriminalna organizacija vršili krijumčarenje akciznih roba – cigareta na teritorijama Crne Gore i Republike Srbije. Policija je Specijalnom državnom tužilaštvu podnijela krivične prijave protiv M.N. (35) iz Republike Srbije, N.D. (49) iz Kotora, N.F. (19) iz Kotor, M.V. (37) iz Republike Srbije i M.B. (30) iz Republike Srbije i protiv pravnog lica „Top Gas“ d.o.o. Kotor, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, krivično djelo krijumčarenje i krivično djelo utaja poreza i doprinosa. Slobode su lišeni M.N, N.D. i N.F, dok se za M.V. i M.B. intenzivno traga", navodi se u saopštenju.

Iz UP je rečeno da se sumnja da su osumnjičene osobe navedena krivična djela počinili na način što su, po prethodno utvrđenom planu i sa jasno određenim ulogama, vršili ilegalne aktivnosti krijumačarenja akciznih roba – cigareta na sivom tržištu Crne Gore i Republike Srbije.

"Službenici Uprave policije i Uprave carina su na Graničnom prelazu Ranče spriječili krijumčarenje 9.988 šteka cigareta inostranog porijekla bez akciznih markica tržišne vrijednosti od oko 200.000 eura, a koje su tom prilikom zaplijenjene zajedno sa teretnim motornim vozilom i priključnim vozilom – cistijernom. Cigarete su otkrivene u cistjerni koja je bila namijenjena za prevoženje tečnog naftnog gasa uz pomoć specijalizovane opreme koja je korišćena u ovoj aktivnosti. U toku su dalje mjere i radnje na utvrđivanju identiteta drugih lica koja su eventualno imala učešće u izvršenju ovih krivičnih djela", zaključeno je iz UP.

Bonus video: